Frågor

Nar kan man ga pa gjutet golv?

När kan man gå på gjutet golv?

Du kan i princip börja gå på plattan efter ett dygn. Det är dock bra att ge plattan någon dag att brinna ordentligt innan ni utsätter betongplattan för större belastningar utöver att gå på den lite lätt. Därför ser jag inga problem med att en konstruktör eller projektledare kommer ut och ritar lite på plattan.

Vad menas med Jordfuktig betong?

Jordfuktig betong är en blandning som består av ca 4 delar jordfuktig grus och 1 del cement. Namnet antyder hur konsistensen ska vara. Man kan också använda en speciell kantsten som är avsedd just för det ändamålet. Det vanligaste är att man sätter kantstenen så att den sticker upp några cm ovanför stenläggningen.

Vilken betong är starkast?

Ju högre hållfasthet desto beständigare anses betongen bli. Därför är, för anläggningskonstruktioner såsom broar, vilka utsätts för frysning och tösalt, hållfasthetsklassen C35/45 standard. Men för byggnader, vars delar inte är utsatta för sådant, används ofta lägre klasser såsom C25/30.

Vad ska man täcka betong med?

Täck så fort som möjligt! Avkylning och vattenavgång börjar direkt när betongen hamnat i formen. Snabb täckning hindrar detta och gör även att ytbehandlingen kan ske tidigare. Går det inte att täcka betongen direkt kan man lägga på en membranhärdare.

När kan man gå på betongen?

Normalt tar det 2-4 timmar efter gjutning innan man kan gå på och riva ytan. Efter ytterligare 2- 3 timmar är det möjligt att glätta ytan. En hög temperatur i betongen ger kortare tid innan rivning och glättning, medan en låg temperatur förlänger tiden.

Hur får man betong blank?

För en jämn och blank yta slipas betongen. Blöt ytan och slipa med små cirkelformade rörelser. Använd slippapper med kornstorlek 80 och slipa till önskat utseende. Byt därefter till slippapper med kornstorlek 240 för att polera det sista.

Hur blandar man Jordfuktig betong?

Jordfuktig betong är en blandning av ren betong och sand. Man blandar 1 del betong och 3 delar sand men inget vatten. Sedan häller man bara ut det och drar det rakt.

Hur gör man Jordfuktad betong?

Rännan fylls upp med torrbetong, som blöts upp med ganska lite vatten. Den ska vara så fast, att man kan säkra kanten löpande. Betongen jämnas ut så att den går 2-3 cm upp mot plattan. LÄS OCKSÅ: Hitta tips och få inspiration till beläggning.

När Stålglätta betong?

Måste man vattna betong?

På grund av stelningsprocessen så får kan betongplattan få sprickor. Det är därför viktigt att vattna betongplattan ordentligt direkt efter att gjutningen är klar.

Share this post