Trendig

Hur funkar MIPS?

Hur funkar MIPS?

Mips är ett extra skikt i hjälmen för att skydda hjärnan vid slag och smällar från sidan. Vid en smäll roterar skiktet en aning och kraften från smällen riktas om och kan fördelas.

Hur viktigt är MIPS?

Liknande krafter inträffar när någon slår i huvudet i backen, islaget kan skapa en vridning av hjärnan. Om kraften i denna vridning är för stor kan hjärnvävnaden sträckas ut med hjärnskakning eller värre hjärnskador som följd. Med MIPS BPS i hjälmen omdirigeras rotationen något, vilket minskar krafterna på hjärnan.

Vad är MIPS på ridhjälm?

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) är ett skyddssystem för hjärnan. Det är ett extra skydd som är integrerat i hjälmen – ett lågfriktionslager under komfortlagret, som oftast gult och tydligt märkt med logotyp.

Vad är MIPS för företag?

Mips är ett bolag som specialiserat sig inom hjälmsäkerhet och är idag världsledande inom sin industri.

Vilken cykelhjälm är säkrast?

NTF genomför inga tester av cykelhjälmar, men vi kan ge dig ett antal köpråd som kan göra det lättare att välja rätt cykelhjälm. Kontrollera att hjälmen är CE-märkt. Välj en hjälm med rotationsskydd, t ex MIPS. Hjälmen ska sitta perfekt så att den inte kan trilla av eller skjutas bakåt och lämna pannan fri.

Vilken ridhjälm är säkrast?

Bäst i test är Charles Owen My Ps Wide Peak som är 40 procent bättre än medelhjälmen. Back on Track EQ3 Lynx Eventing, Back on Track EQ3 Pardus+ Skruv Smooth, OneK VG1 Avance MIPS och Uvex Exxential II MIPS får utmärkelsen Bra val.

Vilka hjälmar har MIPS?

Tec Lelle Barnhjälm Mips Vit Mips är en ny revolutionerande teknik som kan rädda liv och förhindra allvarliga hjärnskador vid cykelolyckor. En studier om cykelolyckor visar att hjälmen vid många olyckor inte utsätts för en smäll rakt ovanifrån eller rakt ifrån sidan, utan snarare av en kraft snett fram- eller bakifrån.

Vem äger MIPS?

Ägarlista

10 största ägare Kapital Röster
Montanaro 2,2% 2,2%
C WorldWide Asset Management 2,0% 2,0%
Brown Capital Management, LLC 1,9% 1,9%
Spiltan Fonder 1,9% 1,9%

Share this post