Rekommendationer

Hur man laser ett stickmonster?

Hur man läser ett stickmönster?

Man läser ett stickdiagram motsatt mot hur man normalt läser: Från höger till vänster, nerifrån och upp. Du börjar alltså nederst i det högra hörnet, och jobbar dig mot vänster och uppåt (se RÖD cirkel och pilar under). Om det ska börjas med en annan maska så står detta specificerat – man kan t.

Hur man stickar med flera färger?

Att sticka med flera färger är en aning knepigare än vanlig slätstickning och rundstickning, för det är jäkligt petigt med trådspänningen. Om du drar åt den där ”följa med”-färgen för hårt börjar mönsterbårderna bubbla. Och håller du garnen för löst sväller maskorna och får norsk-stjärnorna att smälta.

Hur gör man Tvåändsstickning?

Du använder två trådar (även om det stickas med en färg). Sticka varje m omväxlande med var tråd och vrid dem mellan varje m. Den resulterande materialet är fastare och tätare än vanlig slätstickning och skapar en varm, tät och vindtätt material.

Vad är Patentstickning?

Patentstickning är en stickteknik där det stickas med dubbla maskor för att få tydliga, tjocka ränder i arbetet – som en resår. Tekniken ger ett fylligt och tjockt resultat som passar bra till exempelvis halsdukar, tröjor och filtar.

Hur mäta stickning?

Med en mätsticka kan du enkelt mäta tjockleken på dina rundstickor. Stick den ena änden av rundstickan genom det hål på det lilla mätverktyget som verkar passa i storlek. Stickan ska fylla ut hela hålet. Bredvid eller ovanför respektive hål på mätstickan står den exakta storleken angiven i millimeter.

Hur hålla trådar vid Flerfärgsstickning?

Hur man håller garnet vid flerfärgsstickning är lite olika. Vissa håller en tråd över pekfingret och en över långfingret och samlar sedan trådarna i handen. Andra håller bägge trådarna över pekfingret. Maja håller en tråd över tummen och en över pekfingret.

Hur stickar man en Pippitröja?

Gör så här. Bakstycke: Lägg upp med fg 1 och på st 2_, 70 (78) 82 (88) 90 (94) 98 m och sticka resår 1 rm, 1 am i 5 v (1:a v = avigs). Byt till st 3 och slätst. Sticka 14 v med fg 1 X mönster enl diagram i 6 v med fg 2, 20 v med fg 1, mönster enl diagram i 6 v med fg 3, 20 v med fg 1 X, upprepa X-X till arb slut.

Varför Tvåändsstickning?

Resultatet blir en tät och kraftigare stickning som används främst till sockor, vantar och halvvantar och som ger varmare och mer slitstarka plagg. Tekniken har mest förknippats med Dalarna. Varför ska man tvåändssticka? En anledning är att plagg i tvåändsstickning blir slitstarkare, varmare och vackrare!

Vad är Dubbelstickning?

Dubbelstickning innebär att man stickar både ”fram- och baksida” samtidigt på ett och samma varv och att sidorna blir spegelvända färgmässigt. Det finns egentligen ingen rät och avigsida, snarare ”fram- och framsida”. Arbetet blir tjockare, eftersom man stickar ihop sidorna under arbetets gång.

Hur gör man Patentstickning?

Lär dig sticka patentstickning. Lägg upp ett jämnt antal maskor. Det första varvet stickas endast en gång på följande sätt: sticka en kantmaska (1 rät) och därefter: *Omslag, ta av en maska löst, 1 rätmaska *. Upprepa från * till * varvet ut och avsluta med en kantmaska.

Vad heter Patentstickning på engelska?

Ungefär 55 min in i avsnittet berättar Ivar varför patentstickning [troligtvis] heter brioche på engelska.

Share this post