Blogga

Vad ar LUF?

Vad är LUF?

Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna, LUF, gäller för upphandlande enheter inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster.

Vad kallas en regel som man kan ändra på genom ett avtal?

Huvudregeln är att upphandlande kontrakt, ramavtal och koncessioner inte får ändras utan att det genomförs en ny upphandling.

Vad ingår i välfärdstjänster?

Vad är välfärdstjänster? Välfärdstjänster är ett brett spektrum olika tjänster som är avsedda för konsumenter och inte ingår i tjänster inom hälso- och sjukvård. övrig vård, övriga kurser och rådgivningar som stödjer välbefinnande.

Vem omfattas av LUF?

LUF gäller för upphandling inom försörjningssektorerna, det vill säga vatten, energi, transporter och posttjänster. företag som bedriver verksamhet inom försörjningssektorerna med stöd av en särskild rättighet eller ensamrätt.

Vad är välfärdstjänster upphandling?

Syftet med reglerna om upphandling av välfärdstjänster Det skulle kunna bidra till att öka kvalitet och mångfald inom välfärden, inte minst på kommunal nivå. Det är även en allmän strävan från regeringens sida att möjliggöra för en mångfald av leverantörer att delta i offentliga upphandlingar.

Vad är välfärdstjänster Lou?

1 § LOU tillämpas. En upphandlande myndighet som planerar att upphandla en välfärdstjänst vars värde beräknas understiga tröskelvärdet ska informera om upphandlingen genom att publicera en annons i en elektronisk databas som är allmänt tillgänglig.

Kan man överpröva en direktupphandling?

En direktupphandling kan, i likhet med andra upphandlingar, överprövas om den upphandlande myndigheten brutit mot någon bestämmelse i lagen om offentlig upphandling (LOU) och detta har medfört att leverantören har lidit eller kan komma att lida skada.

Vilka tillämpar LUF?

För verksamheter som enbart bedriver verksamhet inom ramen för LUF ska LUF tillämpas på alla upphandlingar. I vissa fall kan en upphandlande myndighet, exempelvis en kommun, bedriva verksamhet inom ramen för både LOU (genom exempelvis skolverksamhet) och LUF (genom exempelvis vattensektorn).

Share this post