Trendig

Vilken langd ska man ha pa en SUP?

Vilken längd ska man ha på en SUP?

Allt är relativt. En person som som vill ha en glidarsup och väger 90 kg behöver en större SUP, exempelvis runt 11 fot eller längre. En lättare person runt 60kg klarar sig på en SUP som är runt 1-2 fot kortare.

Hur mycket vikt klarar en SUP?

SUP-brädan är en uppblåsbar paddleboard och är därför lätt att transportera. När du vill ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den med den medföljande pumpen. Du kan även köpa till en elektrisk pump om du vill att det ska gå lite snabbare. Brädan klarar av en belastning på max 100 kilo.

Vad ska man tänka på när man köper en SUP?

Vid köp av SUP är det väldigt viktigt att tänka på trycket, hur mycket PSI den kan ta, detta avgör vad SUP brädan har för kvalité. Brädor av hög kvalité ska kunna ta 15 – 20 PSI för att uppnå maximal styvhet, så brädan inte blir konkav, eller “bananformad” när man belastar den.

Var ska man stå på en SUP?

Skulle det vara så att du tappar balansen ska det inte finnas något i närheten som du kan ramla och skada dig på. Nästan alla SUP-brädor har ett handtag i mitten som markerar var du ska stå. Det här riktmärket gäller både när du står på knä och på fötter. Placera knäna parallellt på brädan och titta framåt.

Är det svårt att paddla SUP?

För den som aldrig provat sup kan det se svårt ut och många tror att det är samma sak som att stå upp och hålla balansen i en kanot. Men faktum är att sup är enklare än många andra vattensporter och en aktivitet som passar alla åldrar, oavsett tidigare surferfarenheter.

Hur mycket tryck i SUP?

För att en SUP skall bli tillräckligt hård så måste du passera 15PSI i tryck. Då blir de tillräckligt hårda för att vara bra att paddla på. Under det trycket så är de hemska och bör anses som badleksaker snarare än SUP brädor.

Hur står man på en SUP bräda?

Nästan alla SUP-brädor har ett handtag i mitten som markerar var du ska stå. Det här riktmärket gäller både när du står på knä och på fötter. Placera knäna parallellt på brädan och titta framåt. Ta tag i paddeln och börja paddla ut.

Share this post