Trendig

Vad var Antagningspoangen?

Vad var Antagningspoängen?

Antagningspoängen, (eller intagningspoängen) är en sammanfattning av de sökandes meritvärde som antagningsnämnden använder för att kunna göra ett urval bland alla sökande.

Var kan man se hur många högskolepoäng man har?

Det finns på Antagning.se. Logga in där och gå till dina meriter så ser du hur många högskolepoäng du har.

Vilka program har lägst Antagningspoäng?

Det finns en del program som är lättare att komma in på än andra….Nedan har vi listat 10 utbildningar där en del skolor tagit in alla sökande och därför är program som är lätta att komma in på:

  • Lärare.
  • Dataingenjör.
  • Tekniskt basår.
  • Maskiningenjör.
  • Miljövetenskap.
  • Fysikerprogrammet.
  • Lantmästarprogrammet.
  • Teologprogrammet.

Hur fungerar Antagningsstatistiken?

Antagningsstatistik ger en ungefärlig bild av hur stor chans du har att komma in på den utbildning du vill gå. Statistiken visar den lägsta antagningspoängen i varje urvalsgrupp tidigare år. Tänk på att antagningsstatistiken endast visar vad som krävdes tidigare terminer och inte behöver se likadant ut varje läsår.

Är Antagningspoäng medelvärde?

Medelvärdet kan ge en indikation på vilken poäng som är snitt på utbildningen vilket vissa kan tycka vara intressant information, men det är det lägsta värdet som avgör om du kommer in. Så titta på vad som varit den lägsta antagningspoängen istället.

Var kan jag se mina betyg från högskolan?

Om du har tappat bort dina betyg kan du höra av dig till din skola för att få en giltig kopia på betyget. Om skolan inte har kvar dina betyg ska du vända dig till Stadsarkivet i den kommun där du gick i skolan. Har du gått på en landstingsskola ska du vända dig till landstingets arkiv.

Hur kan jag se mina studieresultat?

Med ett aktivt studentkonto eller inloggningsuppgifter till antagning.se eller eduID kan du själv skapa intyg. Dina studieresultat rapporteras in i Ladok av lärare eller kursadministratör på din institution.

Vilket är det svåraste programmet att komma in på?

– Det som är svårast att komma in på är i stort sett alltid samma program, läkare, psykolog, arkitekt, jurist och tandläkare. Ekonom har också åkt upp på listan. Lättare är det att komma in på program med många utbildningsplatser, till exempel ingenjör och lärare, säger Tuula.

Hur stor chans är det att komma in på reserv?

Exakt hur stor chans det är att man kommer in som reserv är tyvärr omöjligt att säg då det beror helt på hur många som söker utbildningen och vad de tidigare antagna svarar.

Vad är en Antagningsgräns?

Ibland kan antagningsgränser dvs den siffran som räknas ut på betygen och med vilken man konkurrerar om plats på gymnasiet, förändras mellan det preliminära antagningen och det slutgiltiga beskedet. Det beror på hur många som har sökt en viss utbildning/skola och hur höga betyg de som sökt just ”din utbildning”, hade.

Share this post