Ny

Vad anvands trika till?

Vad används trikå till?

Trikå[redigera | redigera wikitext] Den vanligaste typen är slätstickad vävttrikå som har räta maskor på ena sidan och aviga på den andra. Bland bomullstygerna är trikå universalmaterial för underkläder och T-shirts. Trikån är känslig, varför en speciell trubbigare nål bör användas när den sys.

Vad är Single jersey?

Jersey eller singeljersey som den också kallas ser ut som interlocken på rätsidan men på baksidan är den slät. Ungefär som när du stickar (fast mycket mycket mindre), det finns en tydlig rätsida och avigsida. Det finns single jersey utan lycra och det används mest till stora t-shirtar.

Vad är skillnaden mellan vävt tyg och trikå?

Först och främst kan det vara bra att känna till att trikå är ett samlingsnamn för maskinstickade tyger – till skillnad från vävda tyger som tex lakansväv. Exempel på olika trikåtyger är singeljersey, ribb, interlock, velour mm. Just stickningen skapar den töjbarhet som kännetecknar trikå.

Vilka egenskaper har trikå?

trikå

  • Trikåmaskiner. Väfttrikå framställs på rundstickmaskiner, som är vanligast och mest produktiva, eller flatstickmaskiner, som bl.a.
  • Egenskaper. Trikåvaror karakteriseras av elasticitet, formbarhet och ganska öppen struktur, vilket ger god.
  • Historik.
  • Trikåkläder.

Är trikå bomull?

Trikå har mer eller mindre elasticitet beroende på materialen. Tyget kan bestå av t. ex. bomull eller linne (naturliga material), polyester (syntetiskt material), viskos (regnatfiber, dvs.

Är trikå och jersey samma sak?

Stickade tyger kallas oftast för trikå eller engelskans jersey. Och precis som med vävda tyger finns det olika sorters trikåer. Singeljersey (eller bara jersey) är ett slätstickat tyg med räta maskor på framsidan och aviga på baksidan.

Hur vet man om ett tyg är vävt?

Tittar man nära på ett vävt tyg så ser man trådarna som går från sida till sida och uppifrån och ner. Det är det som gör att tyget är stumt, trådarna är bara så långa som tygets bredd och längd och kan inte sträckas ut mer. Et vävt tyg där man tydligt ser trådarna som går från sida till sida och uppifrån och ner.

Share this post