Frågor

Vad kallas de tre hjalplinjer som man anvander vid mattsattning?

Vad kallas de tre hjälplinjer som man använder vid måttsättning?

a. pelare, balkar, pålar och plintar.

Varför används Symbollinjer?

Symbollinje? Regler för streckade och punktstreckade linjer? 2,5: Används för måttsättning, beskrivande text och för text i skrivfältet.

Vad är Referenselement?

Referenselementet är ett verkligt element på ett objekt och anges på ritningen som en referens. Referens- elementet ska vara tillräckligt noggrant i enlighet med funktionskravet. Det är nödvändigt att detta krav beaktas under mätproceduren.

Varför måste Måttsättningen vara komplett på en ritning?

Moderna 3D-ritprogram genererar i regel per automatik 2D-ritningar, där måttsättningen dock bör kontrolleras så att den är komplett. Kan 3D-modeller av limträelementen infogas på efterbearbetningsritningen underlättar det förståelsen vid komplicerad konfektionering.

Vilken måttenhet används vanligen för måttsättning på planritning?

Höjdmått. Höjdmått anges i sektionsritningar på samma sätt som måttsättning av planritningar görs dvs med delmått. Det förekommer också s k plushöjder för att lägesbestämma olika nivåer, t ex våningsplan. Sektionsritning med plushöjder anger måttet (i meter) över projektets referenslinje.

Vad gäller vid mätning av Form & Lägetoleranser tillsammans med Dimensionstoleranser?

Form- och lägetoleranser kompletterar dimensionstoleranser genom att möjliggöra toleranssättning av geometriska egenskaper som inte är möjliga att toleranssätta med dimensionstoleranser. I princip skulle man kunna byta ut alla dimensionstoleranser på en ritning till form- och lägetoleranser.

Vad är en KLK?

Sluten planlösning. En sluten planlösning betyder att bostaden är avgränsad med flera mellanväggar i många, mindre rum. Fördelarna med en sluten planlösning är att du får fler rum.

Vad kan man läsa i Namnrutan?

I namnrutan anges bl a: Ritningsnumreing. typ av ritning t ex A, K, VVS eller E. vilken byggdel ritningen föreställer, t ex mark, grund, plan 3 eller tak. vem som gjort ritningen samt vem som är ansvarig handläggare hos konsultfirman.

Vart får man tag på ritningar?

Du kan ta del av vilka byggärenden som finns registrerade på en fastighet samt ritningar eller tomtkartor som finns i ett byggärende. Du kan också ta de av övriga ritningar som stadsbyggnadskontoret har. Till exempel plan-, fasad-, sektions-, konstruktions-, vatten- och avloppsritningar.

Vad kallas en ritning där flera olika komponenter ingår?

De ritningar som används för att bygga huset kallas för konstruktionsritningar och innehåller mer detaljer om byggmaterial och måttangivelser. Konstruktionsritningarna ser till att byggnaden byggs på ett säkert sätt som håller, och som motsvarar arkitektens design.

Share this post