Blogga

Vilka egenskaper ska man ha som polis?

Vilka egenskaper ska man ha som polis?

I kompetensprofilen framhålls åtta kärnegenskaper som är viktigast för att lyckas i yrket: personlig mognad, lyhördhet, flexibilitet, engagemang, ansvarsfullhet, tålamod, noggrannhet och förmåga att kommunicera. – Egenskaperna ska utgöra grunden för vad som menas med begreppet lämplighet för polisyrket.

Vad är en bra polis enligt dig utveckla?

vardagshändelserna och i hög grad påverkar möjligheterna att vara en bra polis. Grinden har en barnsäkerhetsanordning, en kedja, en hake och nånting mer, den är inte i bruk. till den, var och en på sitt sätt. det ser ombonat, hemtrevligt och ”omtänksamt” ut.

Har du vad som krävs för att bli polis?

Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning. Efter examen är du behörig att söka anställning som polis. Du kan studera vid fem orter i Sverige: i Umeå, Stockholm (Huddinge), Borås, Växjö och Malmö. Det går att läsa utbildningen på distans.

Är det roligt att jobba som polis?

Det är roligt att gå till jobbet när arbetsuppgifterna är spännande och varierande. Arbetet som polis ger en bra inblick i hur samhället fungerar. Det känns bra att hjälpa utsatta människor och arbeta mot brottslingar. Nackdelarna med yrket är att det kan kännas jobbigt att uppleva tråkiga och hemska situationer.

Vem passar som polis?

Den övergripande slutsatsen är dock att den önskade polisprofilen överensstämmer med ”en psykologiskt frisk, sund individ, som sannolikt skulle prestera bra i många olika arbetssituationer”. I studien ges exempel på olika personlighetsstörningar. Vilka av dessa som är särskilt problematiska hos poliser är dock hemligt.

Vad frågar psykologen polis?

Men först något om vad psykologintervjun är för något. Syftet med intervjun är att bedöma om en sökande har de grundläggande personliga egenskaper som krävs för att bli en bra polis. Exakt vad psykologerna fiskar efter under intervjun är hemligt.

Kan vem som helst bli polis?

För att bli polis måste man nämligen läsa en utbildning vid polishögskolan som omfattar 2,5 år. Utbildningen räknas inte som akademisk utbildning. I utbildningen ingår en termins aspirantutbildning på en polismyndighet.

Vad är din definition av en bra polis?

Det är av största vikt att poliser som övar konflikthantering, med allt vad det innefattar som till exempel vapen och inskränkande av medborgarens mänskliga rättigheter, får relevant och tydlig återkoppling på sitt agerande då det med allra största sannolikhet kommer att ligga till grund för hur polisen kommer att …

Share this post