Allmänning

Vem ar en beroende pamflett?

Vem är en beroende pamflett?

En beroende är helt enkelt en man eller kvinna vars liv kontrolleras av droger. Vi är människor som är i klorna på en pågående och fortskridande sjukdom, som alltid slutar på samma sätt: fängelser, institutioner och död.

Vad är NA möten?

Typiskt sett består ett NA möte av en grupp tillfrisknande beroende som öppet berättar för varandra om sina framgångar och motgångar med att inte använda droger. Medlemmar talar ofta om att med hjälp av Anonyma narkomaners tolv steg för tillfrisknande klara av utmaningar i vardagen.

Var ligger NA?

NA-MÖTEN I VÄRLDEN Anonyma Narkomaner i Sverige består av 14 st distrikt. Vi har nu 203 NA-grupper som tillsammans håller 434 varje vecka. I storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö har en beroende möjlighet att gå på 2 eller fler möten per dag, beroende på veckodag.

Vem är en beroende NA?

Vad är Anonyma Narkomaners program? NA är en ideell gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem. Vi är tillfrisknande beroende som möts regelbundet för att hjälpa varandra att förbli drogfria.

När kom NA till Sverige?

1987 hade Sverige fått sitt första NA-möte. Idag, 30 år senare, finns över 400 NA-möten i veckan runt om i landet och ett stort antal beroende har fått hjälp att sluta använda, blivit av med önskan att använda och funnit ett nytt sätt att leva. Detta är historien om hur vår gemenskap vuxit fram.

Vad är en narkoman?

En narkoman är en person som missbrukar narkotika. En kleptoman är en person med en tvångsmässig lust att stjäla saker.

Vad är Anonyma Narkomaners program?

NA är en ideell gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem. Vi är tillfrisknande beroende som möts regelbundet för att hjälpa varandra att förbli drogfria. Det här är ett program med total avhållsamhet från alla droger.

Hur långt är ett NA möte?

Vad händer på ett NA möte? Typiskt sett består ett NA möte av en grupp tillfrisknande beroende som öppet berättar för varandra om sina framgångar och motgångar med att inte använda droger. Medlemmar talar ofta om att med hjälp av Anonyma narkomaners tolv steg för tillfrisknande klara av utmaningar i vardagen.

Hur tänker en narkoman?

Vissa blir väldigt arga, hotfulla, aggressiva, säger elaka saker och kanske börjar slåss eller slänga saker. Andra blir glada, uppåt och fulla av energi. En del blir närgångna, kramiga och kanske säger saker som den inte skulle ha sagt när den var nykter. Personen kan också pendla snabbt mellan olika känslolägen.

När är man narkoman?

Övergången till egentlig narkomani sker när ett obetvingligt krav, begär eller behov av medlet uppstår och doserna måste ökas för att ge samma effekt som tidigare (toleransökning). Det psykiska beroendet kompletteras med ett fysiskt, eftersom abstinensbesvär uppträder om man inte fortsätter att tillföra medlet.

Vad gör NA?

Vad är Anonyma Narkomaners program? NA är en ideell gemenskap eller förening av män och kvinnor för vilka droger blivit ett allvarligt problem. Vi är tillfrisknande beroende som möts regelbundet för att hjälpa varandra att förbli drogfria. Det här är ett program med total avhållsamhet från alla droger.

Share this post