Blogga

Kan man fa ersattning for sveda och vark fran flera forsakringar?

Kan man få ersättning för sveda och värk från flera försäkringar?

Det sker i en domstol eller genom en nämnd. Ibland har försäkringstagare flera personförsäkringar. Om de är tecknade innan olyckshändelsen kan de få ersättning ifrån de olika försäkringarna som finns. Man kan få ersättning för flera saker som kostnader, sveda och värk inklusive invaliditet om det är aktuellt.

Kan man söka ersättning från flera försäkringsbolag?

Eftersom vissa ersättningar kan betalas från flera försäkringar kan det löna sig. Om du till exempel får en bestående invaliditet till följd av en olycksfallsskada kan du få ut invaliditetsersättning från flera försäkringar. Kostnadsersättningar kan däremot endast ersättas från en försäkring.

Vem ansvarar för skadestånd?

Ibland döms flera gärningspersoner för ett och samma brott och till att betala skadestånd. Då är var och en av gärningspersonerna oftast ansvarig för hela skadeståndsbeloppet. Det kallas solidariskt skadeståndsansvar.

Vem är skadeståndsskyldig?

Om du orsakar någon en skada så kan du bli skadeståndsskyldig mot den personen. Tanken med skadestånd är att den som drabbats ska bli försatt i samma ekonomiska situation som före skadan. I försäkringssammanhang är det främst person- och sakskador som du kan bli ansvarig för och därmed skadeståndsskyldig.

Hur räknar man ut sveda och värk?

Sveda och värk tabell och belopp Om du fått en ”svår skada”, t. ex. en svår bränn- eller skallskada, och blivit behandlad på sjukhus så får du under de första 6 månaderna 5100kr/månad i ersättning. Om du däremot fått någon annan vård istället för sjukhus så blir ersättningen 2500kr/månad de första 6 månaderna.

Hur mycket kan man få av Löf?

I cirka 43 % av de ärenden som beslutades under 2021 erhöll patienten ersättning. Under 2021 betalades drygt 601 miljoner kronor ut i ersättning till patienter och efterlevande i hela landet.

Share this post