Ny

Vem ljuger alltid?

Vem ljuger alltid?

Enligt en studie från universitetet i Amsterdam som publicerades i Acta Psychologica 2015 är tonåringar den åldersgrupp som ljuger oftast.

När en dörr inte är en dörr gåta?

Om man frågar Plebejen vilken av dörrarna som Politikern skulle sagt leder till himmelen kommer Plebejen att berätta för oss vilken dörr som INTE gör det, eftersom Politikern ju är en lögnare. Därför tar man den andra dörren.

Vem talar sanning?

(Om man frågar den som talar sanning svarar han sanningsenligt vad lögnaren skulle svara. Om man frågar lögnaren ljuger han om vad den som talar sanning skulle svarat). Dvs ett nekande svar betyder att porten går till himlen, medan ett jakande svar betyder att det är porten till helvetet.

Vem ljuger Vem talar sanning?

Oberoende om man frågat lögnaren eller sanningstalaren blir svaret lögn. (Om man frågar den som talar sanning svarar han sanningsenligt vad lögnaren skulle svara. Om man frågar lögnaren ljuger han om vad den som talar sanning skulle svarat).

Vilken dörr väljer du?

Framför dig har du två dörrar. En dörr leder till helvetet och en dörr till himmelen. Dörrarna är vaktade av två väktare, varav en väktarna är beordrad att ljuga och en att tala sanning. Du får ställa en fråga till en av väktarna och ska på så sätt lista ut vilken av dörrarna som leder till himmelen.

Vi låtsas att du frågar ”LÖGNAREN”, ”Vilken dörr skulle den andra vakten säga var dörren till friheten?”, eftersom han ALLTID ljuger, så skulle han ljuga om vilken dörr ”SANNINGEN” skulle säga, då tar man den motsatta dörren.

Vad ska man tänka på när man köper ytterdörr?

Tänk på hur dörren ska hänga – Först och främst ska man välja rätt storlek samt hängning på sin dörr. Därefter bör man också tänka på om dörren ska vara in- eller utåtgående, säger Joel Roman. Maria Eriksson anser att kvalitet, lågt u-värde, hög säkerhet och välkomnande design är viktiga egenskaper hos en ytterdörr.

Share this post