Blogga

Vad gor man pa efterkontroll?

Vad gör man på efterkontroll?

Upptäcker besiktningsteknikern nya allvarliga fel eller följdfel från reparationen underkänns fordonet på nytt. Enklare fel som upptäcks meddelas muntligt. Sker efterkontrollen/ombesiktningen inom angiven tid är priset lägre, i annat fall utförs en ny fullständig besiktning till ordinarie pris.

Hur många gånger kan man Ombesikta en bil?

Om du inte har varit på efterkontroll inom 30 dagar får ditt fordon körförbud. Efter ytterligare 30 dagar måste du dessutom göra en ny kontrollbesiktning. Efter tre underkända kontroller i rad måste du återkomma för en efterkontroll inom en vecka, annars inträder körförbud, oavsett var i perioden du befinner dig.

Hur lång tid har man på sig att Ombesikta?

När måste man Ombesikta?

En efterkontroll behövs när bilen inte blivit godkänd i besiktningen. Detta innebär att ditt fordon inte får användas mer än nödvändigt fram tills det att den blivit godkänd i en besiktning. Fordonet måste besiktas på nytt för att bilen ska få lov att brukas normalt. Vid allvarliga fel kan även körförbud utfärdas.

Vad gäller vid 2a på besiktning?

Utebliven kontroll: Ifall fordonet inte genomgår kontrollbesiktning inom utsatt tid får det körförbud. Samma sak gäller om du får en anmärkning vid kontrollbesiktningen som innebär att du måste göra efterkontroll (så kallad tvåa) men inte infinner dig inom en månad.

Vad är en 2 A på besiktning?

En tvåa på besiktningen innebär att du har en månad på dig att åtgärda felet för att senare besiktiga bilen igen. Lämna bilen till oss, så åtgärdar vi tvåan och genomför en ombesiktning av fordonet så du slipper tänka på det.

Kan man göra ombesiktning på annan station?

Du kan göra en efterkontroll/ombesiktning hos valfritt besiktningsföretag eller låta en ackrediterad verkstad reparera felet och intyga åtgärden (ibland kallat ”släcka en 2:a”). Vi erbjuder efterkontroll utan tidsbokning på flertalet av våra stationer – klicka här för att se tider på din närmaste station.

Vad kostar det att Ombesikta bilen?

Pris Kontrollbesiktning Personbil

Fordon Totalvikt Efterkontroll
Personbil förbokad och förbetald Max 3500 kg 319 kr**
Personbil förbokad, betala på station Max 3500 kg 319 kr**
Personbil Drop-In Max 3500 kg 319 kr**
Personbil 3 501 kg – 499 kr

Måste man boka tid för efterkontroll?

Om ditt fordon inte blev godkänt i kontrollbesiktningen ställs kravet på dig att åtgärda felen snarast och boka en efterkontroll. Fordonet får då inte användas mer än nödvändigt och en efterkontroll ska bokas in inom 30 dagar.

Hur lång tid har man på sig att göra en ombesiktning?

Share this post