Rekommendationer

Vad behover arbetsgivaren for bankuppgifter?

Vad behöver arbetsgivaren för bankuppgifter?

Bankuppgifter

  • SEB: Ange clearingnummer och kontonummer (11 siffror)
  • Handelsbanken : clearing nr: 4 siffror och kontonummer (9 siffror).
  • Swedbank: Om clearingnumret börjar med ’7’, ange sammanlagt 11 siffror.
  • Sparbanken Gripen eller Sparbanken Finn: Ange enbart kontonummer (8 eller 10 siffror).

Hur kan man söka på kontonummer?

Var hittar jag kontonummer och kontoutdrag? Du hittar information om konton och kontonummer i Internetbanken och Mobilbanken under Översikt.

Hur ser man sitt eget clearingnummer?

Clearingnumret är den första delen av ditt bankkontonummer – de siffrorna som står innan kontonumret. Du hittar enkelt ditt clearingnummer genom att logga in i internetbanken eller appen.

Är kontonummer inklusive clearingnummer?

Kontonumret består av två delar, dels ett clearingnummer och dels ett kontonummer. Clearing- och kontonummer skrivs i en rak följd utan bindestreck, punkter eller mellanslag. Clearingnummer i Swedbank och Sparbankerna har fem siffror, övriga banker har fyra.

Var hittar jag Arbetsgivarnummer?

I lönespecifikationspostens fasta del ligger den typ av information som har fastslaget innehåll. Posttyp 3 1 AN P00. Arbetsgivar- nummer 6 4 N Ett sexställigt arbetsgivarnummer som arbetsgivaren eller utbetalaren fått vid tecknande av avtal om utbetalning via Nordeas lönetjänst (samma som på nettolöneposten).

Vart hittar man Arbetsgivarnummer?

I våra e-tjänster Sök företagsinformation och Näringslivsregistret kan du skriva in ett företagsnamn och få reda på organisationsnumret eller skriva in ett organisationsnummer och få reda på vilket företag det hör till. Att kolla organisationsnumren är gratis.

Kan man se vem bankkontot tillhör?

Annars kan du alltid gå in på banken och försöka sätta in typ 100 kr på det aktuella kontot, men skriva ett namn som du vet är fel, då brukar det rätta namnet på kontoinnehavaren alltid komma fram.

Kan man ta reda på vem som äger ett kontonummer?

Vid en kontoöverföring kontaktar du din bank om du inte vet vem mottagaren är, så kan banken ta reda på vem som äger kontot och kontakta mottagaren.

Share this post