Populära

Hur sager man sten sax pase?

Hur säger man sten sax påse?

Deltagarna tävlar mot varandra och slår varsin knuten näve i luften tre gånger och den tredje gången formar de sina händer i en av tre symboler: som en sten – det vill säga den knutna näven behålls – sax – handens pek- och långfingrar sträcks ut – eller påse – handen öppnas och sträcks fram oknuten.

Var kommer Sten Sax Påse ifrån?

Lekar med handtecken har varit kända i Asien i årtusenden. Sten-sax-påse-lekens direkta upphov kan härledas till 1600-talets Japan, där leken utvecklades i flera varianter efter att ha kommit dit från Kina. Gemensamt för alla varianterna var att spelarna samtidigt skulle välja ett handtecken som slog motståndarens.

Vad ska man börja med i sten sax påse?

Därför: Om du spelar mot en man ska du visa papper i första omgången. Om du spelar mot en kvinna är saxen bäst att börja med.

Kan man vara bra på sten sax påse?

Aftonbladets reporter testade den nya forskarteorin om hur du lättast vinner i sten, sax, eller påse – det gick så där – här möter han Feridoon Ibrahimi. Stenen är alltid ett tungt alternativ. Men kanske ska man klippa till med en sax i stället. Fast i slutändan kan det lika gärna vara påsen som bär hela vägen.

Vad är vanligast i sten sax påse?

Män visar ofta sten först – möjligen eftersom det är en maskulin symbol. Kvinnor visar ofta papper först. Därför: Om du spelar mot en man ska du visa papper i första omgången. Om du spelar mot en kvinna är saxen bäst att börja med.

Hur stor chans är det att vinna på sten sax påse?

Om varje spelare har samma chans att vinna en omgång så är det alltså tre gånger så stor chans att resultatet blir 2-1 än att det blir 3-0 eftersom det finns tre möjliga sätt att vinna med 2-1 och bara ett sätt att vinna med 3-0.

Vad är bäst i sten sax påse?

Sten vinner över sax, sax vinner över påse och påse över sten. Deltagarna tävlar mot varandra och slår var sin knuten näve i luften tre gånger och den tredje gången formar de sina händer i en av de tre symbolerna. Det är inte ovanligt att man spelar flera gånger och låter den som har till exempel ”bäst av tre” vinna.

Share this post