Frågor

Varfor mjuknar smakakor?

Varför mjuknar småkakor?

Felsökning

Symptom Anledning
Sockerkakan pöser över. Du kan ha tagit en för liten form. Du kan också ha tagit för mycket bakpulver och/eller haft för svag värme i ugnen.
Muffins-smeten pöser över. Du har förmodligen fyllt formarna för högt upp med smet.

Varför flyter småkakor ut?

För mycket mjöl ger hårda kakor. För lite mjöl ger kakor som flyter ut. Skall smöret vara rumsvarmt kan man skiva det tunt – då blir det snabbare mjukt. Eller köra det kort tid på mycket låg effekt i mikron.

Kan man sätta in kladdkakan igen?

Ta ut formen, täck den med folie och ställ in i ugnen igen i 4 minuter. Ut med formen, ta av folien och låt kakan svalna. Ställ därefter in den i kylen minst en timme så den stelnar och får den där konsistensen som är så hett eftertraktad. Den kan gärna stå över natten men täck den då med lite plastfolie.

Varför blir Kolakakorna hårda?

Det kan ha varit för lite jäst/bakpulver i degen. Det kan ha varit för mycket socker eller för lite smör i degen. Skorporna kan ha delats innan de var tillräckligt svala. Då blir kanterna lätt degiga och trycks ihop och när de stelnar blir de hårda.

Kan man förvara småkakor i plastburk?

Förvara dina småkakor i en plast- eller plåtburk med lock, och lägg dem INTE tillsammans med någon mjuk kaka, då blir småkakorna mjuka och den mjuka kakan hård. Småkakor skall gräddas mitt i ugnen. Låt kakorna kallna helt innan du lägger dem i en burk för att undvika kondens i förpackningen.

Varför flyter inte Kolakakorna ut?

Det kan ha varit för lite mjöl i degen. Arbeta in lite mera mjöl i resten av degen, om det finns någon ogräddad deg kvar, och provbaka ett par kakor. Ugnen kan ha varit för varm, prova med att sänka temperaturen nästa gång.

Varför flyter mina drömmar ut?

Rör man med maskin, exempelvis en elvisp eller hushållsassistent blir smöret för varmt och sockret löser upp sig. Detta i sin tur gör att drömmarna flyter ut mer. I drömmar vill man att sockret ska behålla sin korniga konsistens.

Share this post