Populära

Hur anvander man en Garnvinda?

Hur använder man en Garnvinda?

Använd en garnvinda som en härvel. En garnvinda, nystvinda eller nystkrona (mer om den senare) har egentligen motsatt funktion än vad härveln har. Men vissa modeller går också att använda för att göra härvor, snarare än bara hålla upp dem.

Hur börjar man på ett nystan?

Gör så här:

  1. Ta fram ett nystan av valfritt garn. Ta ett djupt andetag och andas sakta ut genom munnen.
  2. Attackera nystanet från båda hållen, genom att sticka in tumme och pekfinger i nystanet.
  3. När du känner en tråd som är lite lösare, prova att dra ut den.
  4. Tada!

Hur nystar man garn?

Starta med att nysta garnet runt fingrarna och gör ett nystan, när nystanet blir större, vrider du den samtidigt som du nystar garnet, så att det blir jämnt och fint. Får man hjälp kan den ena hålla härvan med bägge händerna, medan den andra nystar garnet.

Hur håller man garnet vid stickning?

Att sticka med flera färger är en aning knepigare än vanlig slätstickning och rundstickning, för det är jäkligt petigt med trådspänningen. Om du drar åt den där ”följa med”-färgen för hårt börjar mönsterbårderna bubbla. Och håller du garnen för löst sväller maskorna och får norsk-stjärnorna att smälta.

Hur används Nystpinne?

En nystpinne är en pinne som man använder för att göra nystan, pinnen har en eller flera skåror där man fäster början av garnet. Istället för att föra garnet runt pinnen, rullar man runt pinnen i handen och garnet följer med runt.

Vad kan man göra med ett garnnystan?

Med garn kan du göra väldigt många saker. Du kan till exempel sticka kläder eller fläta fina armband. Du kan även använda garn när du pysslar. Med garn kan du sticka olika klädesplagg.

Vad är nysta?

Nysta kan bland annat beskrivas som ”lindar garn till nystan”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av nysta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Varför nysta garn?

Det är bara att öppna garnhärvan så blir den som en stor ring istället. Du kan nu se att det sitter någon eller några trådar runt garnet (se i handen på bilden ovan). Dessa gör att inte allt garn trasslar ihop sig utan håller ihop garnhärvan, och dessutom finns garnändan där.

Hur hålla stickor?

Håll pekfinger och tumme så på stickan – se till att greppet är stabilt och att du har kontroll över stickan. Tryck den vänstra stickan upp mellan dina fingrar tills spetsen av vänster sticka rör den högra stickan.

Hur gör man Mosstickning?

Mosstickning är lika enkel som slätstickning och rätstickning. Man stickar på följande sätt: Varv 1: 1 rätmaska, 1 avig maska, 1 rätmaska, 1 avig maska, fortsätt sticka på det sättet varvet ut. Varv 2: Om du stickar på en rundsticka: 1 avig maska, 1 rätmaska, 1 avig maska, 1 rätmaska.

Share this post