Blogga

Kan man ha humorsvangningar med hormonspiral?

Kan man ha humörsvängningar med hormonspiral?

Alla preventivmedel som innehåller hormoner påverkar kroppen, men eftersom hormonspiralen utsöndrar så liten mängd hormon är det ovanligt med biverkningar. En del som använder hormonspiral får akne, känner sig nedstämda eller får minskad sexlust. Vissa får oregelbundna blödningar under de första månaderna.

Hur säker är Mirena hormonspiral?

Hur effektivt är Mirena? Vid användning av Mirena är sannolikheten att den preventiva effekten inte fungerar cirka 0,2 % under det första året. Sannolikheten för graviditet kan öka om hormonspiralen flyttar på sig eller perforerar livmoderväggen (se avsnitt Vad du behöver veta innan produkten används ”Perforation”).

Hur säker är hormonspiral procent?

Spiral är ett mycket säkert preventivmedel 98-99% säkerhet och som kan rekommenderas till de flesta kvinnor som har låg risk för sexuellt överförbara infektioner.

Kan kopparspiral påverka sexlusten?

– du kan få minskad sexlust. Det finns två sorters spiraler: kopparspiral och hormonspiral. Kopparspiral och hormonspiral verkar på olika sätt, men båda förhindrar graviditet.

Hur stor är chansen att bli gravid med hormonspiral?

Spiralen är några centimeter lång och ser ut som ett T. Den innehåller hormonet gestagen. En hormonspiral ger ett mycket säkert skydd mot graviditet. Det går bra att använda spiral även om du inte har varit gravid eller har fött barn.

Hur vet man om man är gravid när man har spiral?

Testet kommer att vara positivt även om graviditeten växer på fel ställe i kroppen. Det vanligaste symtomet är menstruationsrubbningar, till exempel utebliven mens. Småblödningar, bruna flytningar och värk i buken är vanligt. Ibland kan vanliga graviditetssymtom som illamående och bröstspänningar förekomma.

Hur stor risk är det att bli gravid med spiral?

Vilket preventivmedel påverkar inte sexlusten?

Resultaten visar att sexuell funktion generellt inte påverkas av förstahands p-piller innehållande levonorgestrel*. Men den visar också att vissa aspekter av sexualiteten, såsom lust, tillfredsställelse och upphetsning minskade signifikant med p-piller jämfört med placebo.

Share this post