Rekommendationer

Vad betyder Akaashi?

Vad betyder Akaashi?

Akashi är extra känt för akashiyaki(明石焼き), en sorts takoyaki. Denna rätt består av små, panerade och friterade bitar av bläckfisk som sedan ofta doppas i en tunn soppa. Den 17 januari 1995 klockan 5:46 drabbades staden av en kraftig jordbävning; 26 personer uppskattats ha dött och 2000 blivit skadade.

Varför byggdes akashi kaikyo bron?

Bron byggdes för att vara en del i ett nationellt vägnätverk i Japan och är en av Honshu-Shikoku-broarna. Den sammanbinder Kobe och Keihanshinområdet på ön Honshu med ön Awaji. Bron går över Akashisundet (Akashi kaikyō) och har sex körfiler (tre i vardera riktningen).

Vilket material är akashi kaikyo bron byggd av?

Akashi Kaikyo-bron är nästan fyra kilometer lång och därmed världens längsta hängbro. Den går över Akashi Kaikyo, det vill säga Akashisundet, och sammanbinder Kobe på fastlandet med ön Awaji. Brons vackra omgivningar och den dramatiska längden gör den till en stor sevärdhet.

Hur lång är akashi kaikyo?

3 911 mAkashi Kaikio-bron / Total längd

Hur bred är akashi kaikyo?

36 mAkashi Kaikio-bron / Bredd

Vilken är den längsta bron i Sverige?

Sveriges längsta broar

Namn Längd (m) Avgift
Ölandsbron 6 072 Nej
Igelstabron 2 140
Sundsvallsbron 2 109 Ja
Umeälvsbron 1 937

Hur man bygger en hängbro?

Vid hängbroar förs i regel horisontalkrafterna från bärkabeln ned i ankare i marken. Vid snedstagsbroar tas horisontalkrafterna också upp som tryckkrafter i förstyvningsbalkarna eller brobanan. Snedstagsbroar kan ha en eller flera pyloner, och även antal stag kan varieras.

Kan ersättas av en bro?

Om du saknar en tand kan luckan i tandraden ersättas med en tandstödd bro. Då fäster man en konstgjord tand i de två intilliggande tänderna. Granntänderna förses med kronor och fungerar som stödtänder åt tanden som fyller luckan. Ett alternativ till bro kan vara implantat, läs mer om det här.

Share this post