Frågor

Hur mycket cedertra i garderoben?

Hur mycket cederträ i garderoben?

Placera 2-5 bitar cederträ per garderob så att de inte täcks av kläder. I lådor och förvaringsfack är 2 st bitar tillräckligt. Placera cederträet på ett papper för att skydda kläderna från oljan som finns i cederträ. När doften börjar avta kan du slipa ytan med ett sandpapper för att framhäva doften igen.

Hur mycket cederträ behövs?

Är det så att du inte störs av silverfiskarna (som egentligen inte gör någon skada) men vill hålla dem borta från exempelvis kök eller badrum – då kan rödcederolja vara ett bra val. För att repellera 80% av silverfiskarna krävs enligt studien 0,01 mg/cm3 rödcederolja.

Hur länge luktar cederträ?

Cederträ är ett hårt träslag som står emot röta mycket bra och som har en ganska stark doft när det precis är behandlat. Dvs precis när man tillverkat en produkt luktar cedern starkt för att sedan gradvis avta något och inta en mer mild doft.

Vad luktar cederträ?

Men hur är det med nackdelarna? Cederträ har många användningsområden. Bland tröjor, skjortor och underkläder i garderoben sprider det en mild väldoft som även används i parfymer samtidigt som det skyddar det dina kläder mot silverfiskar, mal och pälsänger.

Hur mycket cederträ?

Viktigt! Cederprodukterna ger störst effekt i förseglade miljöer; byrålådor, klädpåsar, skåp, lådor och boxar. Allra bäst effekt blir det om man använder cederprodukterna i en helt tät påse t ex en vacuumpåse. Ju oftare en garderobsdörr, låda, klädpåse öppnas desto mer ceder behövs det.

Hur ofta olja cederträ?

Ingen trätrall är helt underhållsfri men cederträ klarar sig fint utan behandling. Med olika varianter av ytbehandling kan du påverka färg och hållbarhet. Olja ändträ! Hur du än väljer att göra ska du alltid behandla allt ändträ med rikligt med olja, oavsett virke.

Hur luktar Rödcederolja?

Då rödcederolja är en naturlig produkt är den också miljövänlig och därmed ofarlig för människor. Oljan, som har en träliknande och sötaktig doft, är mycket koncentrerad och bör därför endast användas i mycket små mängder.

Hur gör man sig av med silverfiskar?

Så blir du av med silverfiskar:

  1. Renhållning är A och O.
  2. Täta springor och sprickor där silverfisken vanligtvis trivs.
  3. Låt inte böcker, papper eller kläder ligga framme på golvet under en längre tid.
  4. Håll det så torrt som möjligt i kök och badrum.

Hur ser cederträd ut?

Särskilt blå Atlasceder är en mycket uppskattad växt för sina karaktäristiska stålblå barr. Barren växer längs vackert hängande grenar, och i en trädgård gör atlascederns långsamma växttakt att du inte tvingas lägga massor av tid på beskärning varje år.

Är cederträ farligt?

Träslaget röd ceder blir allt mer populärt i Sverige. Nu varnas för att kontakt med träet kan ge astma, svullnader och svårläkta sår. Träslaget röd ceder och används framför allt i ytterpaneler och altangolv. Det är elegant och står bra emot röta.

Share this post