Allmänning

Vilket land kommer John Blund ifran?

Vilket land kommer John Blund ifrån?

John Blund (tyska: Unser Sandmännchen eller Sandmann) är ett tyskt animerat barnprogram som i sin mest kända version skapades i Östtyskland (DDR) 1959. Den östtyska versionen har efter 1990 fortsatt i tysk TV.

Finns Kitsune på riktigt?

Kitsune (狐) är det japanska namnet på rödräven (Vulpes vulpes). Rödräven förekommer i Japan som två underarter: Vulpes vulpes japonica (Hondo kitsune) lever främst på Honshū, den största av de fyra huvudöarna. På den nordliga Hokkaidō förekommer underarten Vulpes vulpes schrencki (Kita kitsune).

Hur gammal är John Blund?

John Blund (danska: Ole Lukøie, senare Ole Lukøje) är en saga av den danske författaren H.C. Andersen från 1841….John Blund (saga)[redigera | redigera wikitext]

John Blund
John Blund
Genre Saga
Utgivningsår 20 december 1841

Vem får John Blund att sova?

John Blund försågs i H.C. Andersens illustrerade version med två sömnparaplyer, ett färgglatt för snälla och ett svart, utan bilder, för stygga barn. Han har även med sig en spruta med söt mjölk som han kan spruta in i ögonen på barnen. Då blir de så tunga i ögonlocken att de somnar.

Vem gjorde John Blund i tv?

I Sverige introducerades den tomteliknande varelsen i SVT:s ”Halvsju” 1971. Då hette han John Blund och fick röst av tv-personligheten Lennart Swahn. Otaliga är de svenska barn som fått en signal om att det snart är dags att gå och lägga sig av signaturmelodin ”Titta, kom och titta”.

Vem gjorde rösten till John Blund?

I Sverige introducerades den tomteliknande varelsen i SVT:s ”Halvsju” 1971. Då hette han John Blund och fick röst av tv-personligheten Lennart Swahn.

Finns John Blund?

Östtyska John Blund sändes även i Sverige. John Blund (på tyska Sandmann och Sandmännchen) är en serie dockfilmer som börjades visas i östtysk tv 1959 och blev en stor framgång. Dockfilmerna sänds fortfarande i tysk TV. Serien såldes även till utländska TV-bolag.

Share this post