Ny

Varfor dutta ogonkram?

Varför dutta ögonkräm?

När du ska smörja in ditt ansikte är det viktigt att du aldrig gnuggar in det – det kan nämligen framhäva rynkorna. När det är dags för dig att applicera din ögonkräm är det enkelt: dutta. Huden under dina ögon är tunnare än någon annanstans på kroppen och därför är venerna även tydligare där.

Hur ska man ta på ögonkräm?

Applicera en liten mängd ögonkräm på långfingret och badda försiktigt ut krämen under och över ögonhålan – dutta sida till sida tills krämen har absorberats i huden. Undvik att applicera ögonkräm på ögonlocken, då dessa har extra tunn hud och de aktiva ingredienserna kan leda till irritation.

Måste man ha ögonkräm?

Varför behövs ögonkräm? Huden runt ögonen är väldigt olik än resten av ansiktet. Huden runt ögonen är känslig och tunn, och klarar inte av att återfukta sig själv då det finns väldigt lite talgkörtel just där. Därför är det speciellt viktigt med återfuktning av huden runt ögonen.

Kan man bli av med påsar under ögonen?

Dämpa och dölj påsar under ögonen Det snabbaste sättet för att minska puffighet under ögonen är kyla. Svalkande ögoncreme, ögonmask eller klassiska gurkskivor är inte bara skönt, men också effektivt. För extra svalkande effekt kan du förvara din ögoncreme i kylskåpet.

Varför ska man använda ögonkräm?

Ögonkrämer är till för att motverka hudens synliga tecken på åldrande och har därför oftaanti age-egenskaper. Det gör de genom minska intrycket av rynkor runt ögonen en aning, ge en åtstramande effekt, minska mörka ringar och dämpa svullnad.

Kan man ha ansiktskräm runt ögonen?

Eftersom huden kring ögonen är så tunn kan den inte ta upp molekyler från en vanlig dagkräm och det är därför viktigt att använda en kräm som är anpassad för den känsliga huden. Hos oss hittar du bra krämer för huden runt ögonen som både återfuktar och bygger upp huden.

När applicerar man ögonkräm?

Precis som du bör rengöra huden och återfukta två gånger om dagen, bör du också applicera din ögonkräm morgon och kväll. Att använda en ögonkräm är alltid bättre än att inte använda någon men tänk på att använda en ögonkräm som passar din huds specifika behov.

Hur applicera Ögonserum?

Applicera genom att klappa in med fingrarna, börja med att starta under ögat, yttersta delen precis där ögonbenet sitter och en bit upp precis mot ögat. Därefter är det dags för övre delen av ögat, under ögonbrynet, längs med och en bit ner på ögongloben appliceras ögoncreme.

När ska man börja med ögonkräm?

Ögonkräm kan man börja använda tidigt redan i 20-års åldern om man vill det eftersom huden är extra tunn där. Ansiktsmask kan man också börja använda tidigt och lägga några några gånger i veckan. Dr. Hauschka har en firming mask som rekommenderas från 30 år.

Vad kostar det att ta bort påsar under ögonen?

Boka en konsultation här, så hjälper vi dig! Hos oss kan du göra en ögonlocksplastik till ett pris från 30 000 kr.

Share this post