Allmänning

Hur mycket tjanar man pa att lasa in ljudbocker?

Hur mycket tjänar man på att läsa in ljudböcker?

Det bekräftas av andra förlag som talar om att ersättningen till inläsaren för en ljudbok kan variera mellan 15 000 och 75 000 kronor, beroende på bokens längd och hur känd skådespelaren är.

Vad kostar det att göra en ljudbok?

Vill du ha komplett hjälp och behöver hyra en röst, så är du välkommen att utnyttja vår röstbank. Då ingår inläsning, redigering, korrektur, ytterligare en redigering och slutligen leverans av färdiga mp3- och WAV-filer. Pris: 2 900 kr per speltimma* + 1 500 kr i startavgift om boken understiger 10 speltimmar.

Hur läser man in en ljudbok?

Att spela in en ljudbok kan ta längre tid än du tror. En timme i en inspelningsstudio genererar ofta minst två timmars efterarbete. Minst en studio krävs för att spela in en ljudbok. Varje skådespelare har en egen mikrofon och typiska inställningar som ska maximera ljudbilden efter olika röster.

Hur mycket tjänar man på Storytel?

Storytel säger att de lägger alla pengar i en pott och fördelar den på alla lyssnade timmar för att få fram en royalty per timme som sedan delas mellan Storytel och respektive förlag. Standard är 50-50 men det finns förlag som har bättre också. Det innebär att ersättningen varierar mellan kvartalen.

Kan man jobba med att läsa böcker?

Lyckligtvis finns det flera yrken som möjliggör just detta. Ett självklart yrke i sammanhanget är till exempel bibliotekarie. Som bibliotekarie får man jobba på ett bibliotek, där man inte bara är omgiven av böcker, utan också får hantera böcker en betydande del av ens arbetsdag.

Hur gör man en ljudbok?

Om du ska spela in själv gäller det att ha en tillräckligt bra mikrofon och ett ljuddämpat och ekofritt utrymme. Eftersom det är viktigt att din röst låter bra duger det inte med att sätta sig med ficklampan under ett täcke och spela in. Dina stämband behöver dina välfyllda lungors luft för att skapa din röst.

Vad tjänar en inläsare?

Löneskillnaderna mellan privat och offentlig sektor kan ibland vara stora. Här visas hur lönen för inläsare skiljer sig mellan olika sektorer….Vilken inkomst har en inläsare i olika sektorer?

Sektor Medellön
Privatanställd tjänsteman 37 200 kronor

Hur skriver man en ljudbok?

När du skriver en ljudbok bör du tänka, lathundt:

  1. Hålla dig till saken och undvik utvikningar.
  2. Ha en tydlig framåtrörelse.
  3. Tillbakablickar och minnen passar inte i ljudböcker.
  4. Ha få karaktärer/personer.
  5. Dina karaktärer inte bör ha för lika namn.
  6. Adjektiv bör du ha så få som möjligt.
  7. Meningarna bör vara korta.

Share this post