Blogga

Vad handlar Hungerspelen?

Vad handlar Hungerspelen?

Till Hungerspelen skickas en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt, vilket ger 24 ”spelungdomar”. De släpps in på en arena som kan vara vad som helst från en öken till ett vinterlandskap. Vinnaren är den som överlever genom att undvika de faror som finns i arenan samt döda sina medtävlande.

Vad är Muttar Hungerspelen?

Peeta själv – Katniss bästa vän och kanske älskade – ligger fastspänd i rebellernas högkvarter. Han har blivit en ”mutt”, en skugga av sig själv, grundligt hjärntvättad av regeringen. Som ”härmskrikan”, den levande symbolen för motståndsrörelsen, har Katniss spridit hopp och kampvilja i de förtryckta distrikten.

Vilket år utspelar sig The Hunger Games?

The Hunger Games är en amerikansk action-äventyrsfilm från 2012, i regi av Gary Ross och är baserad på Suzanne Collins bok Hungerspelen….Rollista.

Jennifer Lawrence – Katniss Everdeen
Josh Hutcherson – Peeta Mellark
Liam Hemsworth – Gale Hawthorne
Woody Harrelson – Haymitch Abernathy
Elizabeth Banks – Effie Trinket

Vad är Hunger Games?

I ett dystopiskt samhälle där tonåringar slåss på liv och död i det direktsända evenemanget Hungerspelen bestämmer sig 14-åriga Katniss Everdeen för att ta sin lillasysters plats på arenan för att rädda hennes liv.The Hunger Games / Filmsynopsis

Vad är konflikten i Hungerspelen?

Själva huvudkonflikten i filmen får anses vara när alla distrikt tillsammans samlas framför podiet mitt emot motståndarna, bla. Effie och i synnerhet arméstyrkan gör att hela situationen känns spänd, och det är här hierarkin visar sig och själva anledningen till konflikten visar sig.

Vem spelar Katniss?

Jennifer LawrenceKatniss Everdeen / Spelas av

Jennifer Lawrence[redigera | redigera wikitext] Tiffany Maxwell i Du gör mig galen! Jennifer Shrader Lawrence (engelska: [ˈdʒɛnɪfɚ ˈlɒ. ɹəns]) född 15 augusti 1990 i Louisville i Kentucky, är en amerikansk skådespelare, för den breda massan främst känd för sin roll som Katniss Everdeen i The Hunger Games.

Share this post