Trendig

Vad heter mamman i Simpsons?

Vad heter mamman i Simpsons?

Familjen Simpson består av mamma Marge, pappa Homer och de tre barnen Bart (äldst), Lisa (mellanbarn) och Maggie (bebis och minst).

Vem äger Simpsons rättigheter?

Rättigheterna till tv-serien Simpsons har sålts, skriver Deadline. FXX gick segrande ur striden med fyra andra kabelkanaler. De ska nu betala ”Simpsons”-producenten 20th Century Fox 8 miljoner kronor i veckan för rättigheterna till repriserna – en rekordsumma i tv-världen.

Hur länge har Simpsons funnits?

Seriens upphovsman Matt Groening skapade familjen Simpson i mitten av 1980-talet, och våren 1987 började korta episoder på cirka en minut att visas i det nya humorprogrammet The Tracey Ullman Show. Totalt producerades 48 av dessa korta filmer mellan april 1987 och maj 1989.

När kom första Simpsons avsnittet?

Simpsons (säsong 1)

Land USA
Antal avsnitt 13
Sändning
Originalkanal Fox
Originalvisning 17 december 1989 – 13 maj 1990

Varför är The Simpsons gula?

På 80-talet hade Mr Smithers nämligen både blå ögonbryn, blått hår och mörk hy. Till skillnad från nu då karaktären är gul med ljusbrunt hår. Nu ger skaparen Matt Groening svar på varför karaktärens utseende förändrades. – Han var alltid gul men de målade honom fel en gång.

Hur lång tid tar det att se alla Simpsons avsnitt?

20. I och med den 25:e säsongen har 552 avsnitt sänts. De är i snitt 22 minuter långa. Den som vill, och prioriterar bort all sömn, skulle kunna ta igen 25 år av ”The Simpsons” på bara åtta och en halv dag.

Hur blev Olof K rik?

Från Ekerö till Medellín – Olof K Gustafsson är vd för Pablo Escobars bolag. Som 17-åring drev han fyra företag, blev utsedd till en av Sveriges nya hjältar av tidningen Entreprenör och tog sig hela vägen från Ekerö till Medellín. Idag är Olof K Gustafsson vd för Pablo Escobars företag.

Share this post