Frågor

Kan man atgarda blottade tandhalsar?

Kan man åtgärda blottade tandhalsar?

Få de blottade tandhalsarna lackerade med fluorlack hos tandläkaren. Lacken avtar med tiden och därför är det nödvändigt att upprepa behandlingen. Få en plastfyllning gjord i de djupa fårorna för att skydda mot ytterligare slitage. För att ta bort smärtan kan det i värsta fall vara nödvändigt med en rotfyllning.

Hur lång tid tar det för tandköttet att läka?

Sakta kommer tandköttet att växa över hålet. Det kan ta flera veckor innan detta är klart. När tandköttet täcker hålet fortsätter benet att fylla ut området under lång tid. Normalt behöver inte några kontroller av läkningen ske men om du får besvär ska du kontakta din tandläkare som kan kontrollera läkningens förlopp.

Hur läker man tandkött?

Eftersom du haft tandsten mellan tänderna har tandköttet blivit inflammerat och svullnat. När man avlägsnat tandstenen, så att man kan hålla rent ordentligt kommer tandköttet att läka och bli fast igen. Men du kommer förmodligen att uppleva att tandköttets nivå sänks något, vilket är en effekt av att det har läkt.

Kan man förbättra emaljen?

Tillför fluor till tänderna. Fluor arbetar förebyggande och hjälper dig att stärka emaljen samt reparera småskador som annars kan leda till frätskador eller karies. Fluor finns ibland annat tandkrämer, munskölj och tuggummin.

Vad kostar Tandköttskorrigering?

En tandköttsåtergång, dvs. en vävnadstransplantation vid blottade tandhalsar, börjar vid 3000 EUR – medan avlägsnande av överflödigt tandkött och uträtning av tandköttet börjar på 3500 EUR.

Kan tandkött försvinna?

Tillbakadraget tandkött kan bero på en mängd olika orsaker såsom ålder, att man borstar för hårt eller dålig munhygien. Dålig munhygien kan leda till gingivit (tandköttsinflammation), när tandköttet blir inflammerat på grund av plack, och om det lämnas obehandlat kan det göra att tandköttet drar sig tillbaka.

Share this post