Rekommendationer

Nar forsvinner TV-kanalerna?

När försvinner TV-kanalerna?

Tele2 moderniserade de sitt kanalutbud − den 10 september 2020 övergick de till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna (inklusive FM-radio via tv-uttaget) utgick. I och med tv-digitaliseringen skapar Tele2 även förutsättningarna för framtidens streaming och play-tjänster.

När slutar gamla tv apparater?

En uppgradering av marknätet gör att tv-apparater äldre än tretton år slutar att fungera om man inte köper en digital box till den. Uppgraderingen innebär att det kommer bytas till ny teknik som ska ge skarpare bild och tillgång till fler kanaler.

Varför fungerar inte min tv längre?

I första hand kontaktar du den operatör som du har abonnemang hos. Prova att göra en ny kanalsökning. Om du inte har ett abonnemang med en operatör vänder du dig istället direkt till Teracom. Kontrollera hos Teracom om det finns redan kända problem med din tv-sändare på Teracoms webbplats.

Har SVT problem?

Kontakta oss. Om det program/klipp du vill se fortfarande hackar, slutar för tidigt eller inte startar alls är du varmt välkommen att kontakta [email protected] så ska vi hjälpa dig. Det kan vara så att du ser felkoder i samband med felmeddelandet (en stor bokstav följs av fem bokstäver och siffror).

Kan man fortfarande se analog tv?

Tidigare fanns det analoga sändningar via marknätet i Sverige, men sedan 2007 är det helt nedstängt. Idag finns det enbart möjlighet att ta emot analoga sändningar via kabel-TV-nätet. Det analoga kanalutbudet via kabel-tv får du tillgång till att någon extra utrustning behövs till din TV.

När är en tv för gammal?

TV-apparater äldre än 13 år där man tittar på fria kanaler via antenn får problem efter 28 oktober. En stor grupp husägare får svart i TV-rutan i samband med att man går över till komprimeringstekniken MPEG4 i marknätet. Det handlar om de som tittar via antenn, och som har en TV äldre än 13 år.

Vad har hänt med SVT1?

SVT1 och SVT2 kommer att övergå till att sända i MPEG4, samt att de enbart kommer sända i HD. Kanalplatserna 61 och 62 som idag sänder SVT1 HD respektive SVT2 HD kommer upphöra och istället kommer kanalplats 1 och 2 sända SVT1 HD respektive SVT2 HD. Kanalplats 97 som idag sänder den regionala versionen av SVT2 upphör.

Kan inte se SVT på tv?

svtplay.se är anpassad för datorer, mobiler och surfplattor. Utöver det kan hemsidan och dess videospelare fungera på andra apparater med en webbläsare, men den är inte utvecklad eller anpassad för det. SVT kan alltså inte garantera att svtplay.se fungerar på din Smart-tv.

Share this post