Rekommendationer

Hur gor man en marionettdocka?

Hur gör man en marionettdocka?

Man kan göra en väldigt enkel marionett genom att fästa trådar i en nalle eller annan docka med rörliga leder. Den andra änden av trådarna knyter man till öglor eller knyter fast dem i ringar av något slag. Man trär på öglorna på sina egna fingrar och sedan är marionetten klar för sina första steg.

Har plats i dockteatern?

Dockteater är en typ teater där rollerna framställs av dockor. Dockorna kan vara handdockor (som i kasperteater), marionettdockor, stavdockor, bunrakudockor eller skuggspel.

Hur gör man en docka?

Så här gör du en passande säng:

  1. Välj en låda eller väska som dockan ryms in i.
  2. Vik en bit bomullstyg dubbelt.
  3. Klipp ut och sy runt med raksöm.
  4. Sicksacka kanterna.
  5. Klipp hack i sömsmånen om det är rundade former.
  6. Sväng till rätan och fyll med lämplig mängd vadd.

Hur syr man hår på docka?

Först lade jag allt garnet (klippt i lagom långa bitar) mellan två smörpapper och sydde mittbenan på maskin med små, små stygn så att alla ”hårstrån” satt fast, sen sydde jag fast peruken på dockan, först i mittbenan och sen lite hår i taget i tre olika lager ner mot nacken.

Hur man gör en handdocka?

Den enklaste handdockan kan man göra genom att använda en gammal socka. Sätt sockan på ena handen och tryck in tåspetsen så du får en ”mun”. Klistra fast en insida av tyg eller filt till munnen. Använd textillim eller kontaktlim.

Hur man syr Waldorfdocka?

Så syr du materialsats waldorfdocka

  1. Innerhuvud. Vrid tubgasen på mitten och kräng ena halvan över den andra, gör en fast boll av vadd och stoppa in i tubgasen.
  2. Sy ihop tubgas.
  3. Knyt varp.
  4. Huvudform.
  5. Ribbad huvudremsa.
  6. Forma huvud.
  7. Rita av mönsterdelar.
  8. Sy först, klipp sedan.

Vad är en Waldorfdocka?

I Waldorfskolor runt om i världen får barnen i klass 6 sy en mjuk docka. Genom att använda fantasi och skaparglädje får eleverna själva, fritt utan färdiga mallar och mönster, sy en egen mjuk docka. Först gör de ett huvud, därefter ritar och syr de en passande kropp.

Hur gör man papper dockor?

Page 1

  1. Gör en klippdocka!
  2. Skriv ut klippdockan. Klipp ut och färglägg. Tips! Klistra klippdockan på ett tjockare papper, så blir den lättare att använda. Sedan kan du göra egna kläder.
  3. SIDA 1 AV 2.
  4. Gör en klippdocka!
  5. Klipp längs de streckade linjerna på vingar och mantel, och trä dem över dockans huvud.
  6. SIDA 2 AV 2.

Hur syr man en docka?

Hur tvättar man en Waldorfdocka?

Tvätt Tvätta med en mjuk svamp, ljummet vatten och tvål eller tvättmedel avsett för ylle. Linda in dockan i en handduk och krama ur vattnet. När du torkar dockan – tänk på att ull filtar ihop sig och krymper vid för hög värme – dockan tappar formen!

Share this post