Ny

Hur utfor man kulstotning?

Hur utför man kulstötning?

Stig ut med höger ben (vänster fots tår i linje med hålfoten på höger fot) och böj knät 4. Rotera/tryck höger ben/höft/bröst framåt och tryck med vänster ben uppåt. Stöt! ut med höger ben och böjt knät” släppa kulan rakt ner i marken.

Vad ska du tänka på när du stöter kula?

Men att stöta med för lätta redskap är inte heller bra då tekniken lätt blir felaktig (kast istället för stöt). Kulan ska ligga på fingrarna, inte i handflatan. Håll kulan mot halsen med armbågen pekandes rakt ut. Använd många kulor/ärtpåsar och stöt samtidigt för att undvika kö.

Hur man kastar kula?

Håll bollen med båda händerna och vrid överkroppen så långt bak som möjligt. Sträck på benen och kasta bollen framåt med en slungande rörelse. Kulan som i tävlingssammanhang väger två kilo kan upplevas som tung för de yngsta, därför kan det vara bra att träna med lättare redskap.

Hur tränar friidrottare?

För att utveckla sin accelerationsförmåga är det fördelaktigt att springa korta sträckor och utveckla sin explosivitet. Intervaller är ett mycket effektivt sätt för att träna upp styrka och snabbhet och det går att variera på många sätt.

Hur långt stöter man kula?

Kulstötning eller kula är en kastgren inom friidrott. I kulstötning ska man från en ring med 2,135 m diameter stöta en massiv metallkula så långt som möjligt. För herrar väger kulan 7,26 kg (16 engelska pund) och för damer 4,0 kg, för barn 0–12 år väger den 2,0 kg och för barn 12–14 år 3,0 kg.

Vad är världsrekordet i kulstötning?

Kulstötning

DöljRekord kulstötning, herrar utomhus
Rekord Notering Rekordinnehavare
Världsrekord 23,37 m Ryan Crouser, USA
Juniorvärldsrekord 23,34 m (6 kg) Konrad Bukowiecki, POL
Afrikanskt rekord 21,97 m Janus Robberts, RSA

Hur långt kastar man kula?

Kulstötning eller kula är en kastgren inom friidrott. I kulstötning ska man från en ring med 2,135 m diameter stöta en massiv metallkula så långt som möjligt….Världsrekord, män.

Område Nordamerika
Resultat 23,37 meter
Tävlande Ryan Crouser
Land USA
Stad, datum Eugene, Oregon 18 juni 2021

Vad är världsrekordet i kula?

Share this post