Allmänning

Vad gor tant Brun?

Vad gör tant Brun?

De tre tanterna bor i en liten stad och förutom att alla tre har en tydlig favoritfärg har var och en tydliga sysslor: Tant Grön (Jeanette) tar hand om trädgården, Tant Brun (Marie-Louise) bakar pepparkakor och kokar knäck och Tant Gredelin (Agate-Julie) broderar, saftar och syltar.

Vad handlar Tant Grön Tant Brun och Tant Gredelin?

Tant Grön (Jeanette) – som sköter trädgården – är den manhaftiga, tant Brun (Marie-Louise) – som står i köket – är den moderliga och husliga och tant Gredelin (Agate-Julie) – som mest sitter i salongen och broderar – är den ”förnämt sjåpiga”.

Var bodde Tant Grön Tant Brun och Tant Gredelin?

De var föräldralösa och bodda hos gamla tvätt-Kristin, som egentligen inte ville veta av dem. Tänk om tanterna kunde ta hand om dem istället…

Vad är Elsa Beskow mest känd för?

Elsa Beskow var konstnär och illustratör men främst bilderboksförfattare. Hon var den kanske främsta representanten för den generation kvinnliga bilderboksskapare som intog barnboksscenen i Sverige de sista decennierna av 1800-talet.

Vad heter Farbror Blås hund?

De bor i ett gult hus med trädgård och har en liten hund som heter Prick.

Var bor Tant Grön?

Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin (1933) Den 1:a boken i serien om de tre systrarna Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. De bor i ett gult hus med trädgård och har en liten hund som heter Prick.

Vem kom till Petter o Lotta i stället för tomten?

Elsa Beskow skriver i boken Petter och Lottas jul: … på den tiden var det inte jultomten, som kom med julklappar, det var en stor julbock som kom in och stötte med käppen i golvet och frågade ”Finns det några snälla barn här?”

Vad hette Elsa Beskows gumma?

Konstnären hette Elsa Maartman, och kom senare samma år att gifta till sig namnet Beskow. Boken var Sagan om den lilla lilla gumman, en av de få klassiska böckerna från bilderbokens barndom på 1890-talet som fortfarande läses av och för barn med samma behållning som förr.

Vilken teknik använde Elsa Beskow?

Hon tecknade gärna först skisser i blyerts, fyllde i med akvarellfärger och markerade kanterna mörka med pensel eller penna. Men detta gäller framförallt målningarna på högersidan. Småbilderna vid textsidan däremot tecknade eller målade hon gärna med vitt skilda tekniker.

Vad heter hunden i Tant Brun?

Vem är farbror blå?

Farbror Blå var morbror Eugen De kulörta tanterna var i verkliga livet Elsa Beskows mor Augusta och hennes systrar Amalia och Berta. Farbror Blå, som försökte få ordning på tanterna, var hennes morbror Eugen, litterärt skolad och vän med August Strindberg.

Vad heter hunden i Tant Grön?

Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin (1933) De bor i ett gult hus med trädgård och har en liten hund som heter Prick.

Är grön tant?

Är grön i en saga?

I Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin får vi veta hur det kom sig att Petter och Lotta flyttade in hos tanterna, i Petter och Lotta på äventyr hamnar barnen alldeles vilse och i Tant Bruns födelsedag vankas det kalas med förhinder….Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.

Format Inbunden (Halvklotband)
ISBN 9789163899133

Vad hette Elsa Beskows syskon?

Mor: Augusta Josefina Maartman, född Fahlstedt. Mor: Augusta Josefina Maartman, född Fahlstedt (1850-02-23 – 1915) Lärare.

  • Far: Bernt Andreas Maartman. Far: Bernt Andreas Maartman (1841-04-14 – 1889-12-21) Grosshandlare.
  • Bror: Hans Gustaf Maartman. Bror: Hans Gustaf Maartman (1873 – 1931) Kamrer.
  • Hur var Elsa Beskows barndom?

    Elsa Beskow föddes 1874 och växte upp i ett hem i Stockholm med pappa Bernt Maartman, grosshandlare från Norge, och modern Augusta Fahlstedt, folkskollärare. Familjen bestod också av sex barn med storebrodern Hans som den äldste. Elsa Beskow var i sin tur äldst av de fem systrarna. När fadern dog var hon bara 15 år.

    Share this post