Populära

Vad ar skillnaden mellan borrmaskin och slagborrmaskin?

Vad är skillnaden mellan borrmaskin och slagborrmaskin?

Skillnaden mellan en borrhammare och en slagborrmaskin är i huvudsak tekniken bakom den hamrande rörelse som hjälper borrmaskinen att borra i hårdare material som tegel, betong och sten. Till skillnad från slagborrmaskinen klarar borrhammaren riktigt tunga jobb utan större ansträngning och med högre effektivitet.

Vad har man en borrmaskin till?

Borrmaskinen är det enklaste verktyget i borrmaskin-släktet. Verktyget är utrustat med justerbar chuck och eftersom den saknar slagfunktion används den främst för att borra i mjukare material som trä och metall.

Hur använder man en slagborr?

Slagborrmaskin. Slagborrmaskiner har – som namnet antyder – en slaggenerator som man kan slå på vid borrning i mycket hårda material som betong och sten. En särskild mekanik i transmissionen slår på borrchuck och borr med upp till 48 000 slag per minut beroende på varvtal – och hjälper dig på så vis i arbetet.

Hur fungerar en pelarborrmaskin?

Den klassiska pelarborrmaskinen är en stor investering, som kräver minst en kvadratmeter i golvyta. Primärt till professionell användning. Borrstället fungerar på samma sätt som en bänkmodell – med skillnaden att maskinkraften levereras av en borrmaskin som man själv sätter i.

Vad har man en borrhammare till?

Borrhammaren absolut främsta uppgift är att hjälpa dig att göra hål i, eller totalt demolera cement, betong, sten, tegel och andra hårda keramiska material. Inom denna produktgrupp finns naturligtvis ett stort antal olika maskiner med en rad olika egenskaper, att välja mellan.

Hur man använder en skruvdragare?

Ett bra tillvägagångssätt är att börja någonstans i mitten och sedan prova sig fram. Om skruvdragaren stannar innan hela skruven är inne i materialet ska du välja en högre momentinställning. Om du skruvar ner den för djupt ska du välja en lägre siffra. Ju trögare material och ju större skruv desto högre moment behövs.

Hur funkar slagborr?

Slagborrmaskiner har – som namnet antyder – en slaggenerator som man kan slå på vid borrning i mycket hårda material som betong och sten. En särskild mekanik i transmissionen slår på borrchuck och borr med upp till 48 000 slag per minut beroende på varvtal – och hjälper dig på så vis i arbetet.

Share this post