Blogga

Varfor ingen bro till Gotland?

Varför ingen bro till Gotland?

Det tar lika lång tid och kostar mer pengar att ta sig mellan Stockholm och Gotland samtidigt som man inte kan vila på färjan. Som yrkesförare skulle du dessutom vara tvungen att ta en längre vila på vägen, något som du slipper i och med båten.

Hur långt är det mellan Gotland och fastlandet?

Gotland är den största ön i Östersjön såframt man glömmer Själland, men Gotland är hur som helst längst, ungefär 14 mil fågelvägen, dock bara fem mil å bredaste stället. Från Gotland till den närmaste punkten på fastlandet är det drygt åtta mil, fyra mil kortare än till Lettland.

Finns det en bro till Gotland?

Bro är en inlandsocken, nordost om Visby. I väster gränsar Bro till Visby och Väskinde, i norr och öster till Lokrume samt i söder till Fole och Hejdeby socknar. Bro socken, belägen på kalkslätt, är förhållandevis skogstät.

Finns det en bro mellan Öland och Gotland?

Fårösundsbron är en planerad bro mellan Fårösund på ön Gotland och ön Fårö över sundet Fårösund. Bron har planerats få en längd på 1 500–2 000 meter, allt efter de olika sträckningar som diskuterats genom årens lopp.

Kan man bygga en bro till Gotland?

En bro till Gotland finns med i Vägverkets visioner för planperioden 2014-2025 och den tänkta finansieringsmodellen innehåller både vägavgifter och EU-stöd. Om ett par decennier ska alltså gotlänningarna – och turisterna – kunna köra bil direkt mellan Gotland och fastlandet på någon timme.

Kan man se från Öland till Gotland?

Fågelskådare såg Gotland – från Ölands norra udde: ”Kändes ganska nära” Håkan Johansson var och fågelskådade vid Ölands norra udde. När han blickade österut över havet möttes han av en högst oväntad syn. – Man såg land, säger han.

Hur långt är Gotland?

176 kmGotland / Maxlängd

Hur långt är det mellan fastlandet och Öland?

Mellan Öland och fastlandet finns ett ca 6 km brett sund, Kalmarsund. Landförbindelse finns via Ölandsbron som går mellan Färjestaden på Öland och Kalmar på fastlandet. Ska du resa till Öland med allmänna kommunikationsmedel tar du tåget eller flyget till Kalmar, varefter buss tar dig vidare till Öland.

Kan man se Öland från Gotland?

Det gör så klart att det än något enklare att ta sig till Öland än Gotland. Bron är runt 6 km lång så det tar inte lång tid att köra sträckan men det finns ändå de som tycker att det är något obehagligt att köra en så lång sträcka över havet.

Kan man åka båt från Öland till Gotland?

KÖPINGSVIK. 27 000 turister har redan bokat sig på Destination Gotlands nya färjelinje mellan Öland och Gotland. Succé, enligt turistbranschen på öarna. – Vi ser nya resmönster i Östersjön när två starka resmål slår sig ihop, säger Per-Erling Evensen, marknadschef på Destination Gotland.

Share this post