Trendig

Vem far Elstod?

Vem får Elstöd?

Vilka får stödet? Alla som haft en förbrukning på minst 700 kilowattimmar per månad i december 2021 och januari och februari 2022 får stöd. Ju större förbrukning, desto större stöd, men taket ligger på 2 000 kilowattimmar.

När får man Elpriskompensation?

Tidigare i år införde regeringen, med anledning av de exceptionellt höga elpriserna, en elpriskompensation för december 2021, januari och februari 2022 som avsåg kompensation till hushåll i hela Sverige.

När får man Elstödet?

Snart får du stödet Nu har Riksdagen godkänt förslaget om elpriskompensation till de hushåll som man bedömt drabbats hårdast av de höga elpriserna under perioden december 2021 – februari 2022. Om du är berättigad kompensationen kommer du inte behöva göra något för att få stödet.

Hur fungerar Elstödet?

Elstödet fungerar på så sätt att det lutar sig mot en förbrukningstrappa där den som förbrukar över 2000 kWh kan få det maximalt högsta stödet. Det innebär däremot inte att du som förbrukat el under den gränsen kommer bli utan ersättning.

Vem får tillbaka på elräkningen?

Regeringen aviserade den 12 januari ett förslag på en kompensation för de hushåll som har höga elräkningar med anledning av den rådande situationen på elmarknaden i Sverige och i Europa. Kompensationen avser tre månader: december 2021 till och med februari 2022.

Vilka får kompensation?

Alla svenska hushåll som har haft en förbrukning från 700 kWh per månad under december 2021, januari 2022 och februari 2022, kommer att få del av den kompensation som betalas ut från och med april.

Vilka får Elpriskompensation?

Vilka omfattas av elpriskompensationen? Alla svenska hushåll som har haft en förbrukning från 700 kWh per månad under december 2021, januari 2022 och februari 2022, kommer att få del av den kompensation som betalas ut från och med april.

När betalas Elprisstödet ut?

I april ska elprisstödet – en kompensation till de hushåll som man bedömer drabbades hårdast av de höga elpriserna perioden december 2021 till februari 2022 – betalas ut till svenska hushåll.

När får man elräkningen?

Hur ofta och när kommer elräkningen? Fakturan kommer varje månad.

Hur betalas Elprisstödet ut?

Share this post