Populära

Vad behovs for att gora en podcast?

Vad behövs för att göra en podcast?

Mikrofon, ljudkort och inspelningsprogram är de tre viktigaste delarna i utrustningen du behöver för att starta en podcast. Grunden till ett bra ljud börjar med mikrofonen så vill du skapa en proffsig podcast behöver du investera i en kvalitetsmikrofon. Du behöver en bra mick för att få bra ljudkvalitét.

Hur spelar man in PODD på distans?

Det allra bästa sättet att spela in på distans är med två mikrofoner. Båda personerna som deltar spelar in på var sitt håll och sedan synkar man filerna vid redigeringen. Samtidigt pratar man i telefon eller på Skype! När du spelar in på det här sättet, använd gärna hörlurar som inte läcker så mycket ljud.

Vad kostar det att prenumerera på podcast?

Det finns en uppsjö av appar för podcast till android och iphone. En del är helt gratis och andra kostar pengar. Ibland har tjänsterna reklam i sig och andra är reklamfria.

Hur gör man en podcast på Spotify?

Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Hur mycket tjänar man på en podcast?

Enligt AdvertiseCastär genomsnittliga 30-sekunders CPM (kostnad per 1K-lyssnare) $ 18, medan 60-sekunders CPMs är $ 25. Ringer hade cirka 420 miljoner nedladdningar under 2018 och tjänade 15 miljoner dollar i annonsintäkter (betalvägg). Amy Schumer fick en lön på 1 miljon dollar bara för att skapa en show för Spotify.

Vad ska man prata om i en podcast?

Har du stora kunskaper inom ditt yrke eller något annat specifikt ska du kanske podda om det. Ett intresse eller en hobby kan också vara ett tema för en podd. Du bör välja något som du kan tänka dig att göra ett avsnitt om varje vecka. Alternativt ett där du utan svårighet kan hitta gäster att intervjua.

Hur spelar jag in en podd?

Så här fungerar det när man spelar in och publicerar en podcast och gör allting själv:

  1. Namn, logga och jingel.
  2. Utrustning: en mikrofon.
  3. Program att spela in med och klippa i.
  4. En plats att publicera podden.
  5. Marknadsför och få lyssningar.
  6. * Sponsorer och att tjäna pengar på att podda.
  7. * Keep it simple.

Hur spelar man in en podcast?

Steg-för-steg: Så här gör du!

  1. Förbered avsnittet. ”Ha en idé om vilket ämne du ska prata om, och skapa en röd tråd utifrån det! Skriv helst inte ett manus som du läser rakt upp och ner – det blir alldeles för stolpigt.”
  2. Spela in. ”Börja med enkel teknisk utrustning!
  3. Distribuera.

Varför kan jag inte lyssna på PODD på Spotify?

Starta om Spotify-appen. Logga ut och logga in igen. Se till att appen är uppdaterad. Stäng alla andra appar du inte använder.

Hur hittar man en podcast?

Har du en Android-telefon: Här kan du lyssna på poddar via den inbyggda appen Google play music. Du kan också klicka på Google play store och ladda ner till exempel appen Acast. Du som lyssnare kan också ”prenumerera” på dina favoritpoddar, så laddas de ner på din telefon så fort det kommer ett nytt avsnitt.

Hur mycket tjänar man på Acast?

Sedan starten 2014, har Acast genererat närmare 100 miljoner dollar i intäkter för sina kreatörer globalt och flera kreatörer kan ägna sig åt sina poddkanaler på heltid idag. Rättegångspodden och Spöktimmen är två exempel som under 2020 omsatte hela 4 miljoner kronor och gjorde 1 miljon kronor i vinst.

Share this post