Ny

Vad ar rubbing bil?

Vad är rubbing bil?

Rubbing används när lacken är rejält sliten och behöver mycket omvårdnad. Det finns finrubbing som kan ta vid där en polish inte riktigt räcker till och grovrubbing som används när lacken är mycket nedgången. Känner du dig osäker på vad du ska välja eller på hur du ska använda medlen kan du få råd i din Mekonomenbutik.

Varför polerar man bilen?

För att hålla lacken blank och snygg är det en bra idé att polera bilen någon gång om året. När du polerar bilen tar du med hjälp av polish bort yttersta lagret av klarlack för att skapa en jämn och fin yta. En jämn yta reflekterar ljuset snyggt och gör helt enkelt att bilen ser mer välvårdad ut.

Hur gör man med rubbing?

Rubbing

  1. Tvätta av skrovet med båtschampo och färskvatten.
  2. Använd en polermaskin och applicera rubbing på en polersvamp, börja med att försiktigt stryka ut produkten på skrovet.
  3. Starta poleringen på den lägsta hastigheten, arbeta i ytor om 80 x 80 cm.

Vad kostar det att Rekonda en bil?

Priserna för rekond varierar kraftigt mellan olika verkstäder, storlek på bilen och exakt vilken typ av rekond du vill ha. En helrekond kostar mellan 1 500 kr och 5 000 kr och halvrekond — det vill säga antingen invändig eller utvändig rekond — brukar ligga på ungefär hälften av det priset.

Är det svårt att polera en bil?

Det beror på bil till bil självklart och hur hårt man kör när man polerar en bil.

Hur gör man när man polerar en bil?

Polera bilen för hand Applicera polermedlet varsamt med en polerduk eller svamp lite åt gången på små områden i taget. Arbeta i cirkulerande rörelser över ytan tills medlet är borta. Torka av området med en ren duk/svamp och gå vidare till nästa område om du är nöjd med resultatet.

Vad är Lackrengöring?

Det är ett medel som innehåller mekaniskt polermedel och kemisk lackrengöring. Lackrengöringen både löser upp smutsen och gnuggar loss den. Lackrengöring kan man göra för hand med en mikrofiberduk men det blir ganska svettigt. En polermaskin gör lackrengöringen så mycket fortare och effektivare.

Vilken trissa till rubbing?

Orange/Blå mjukare skumgummitrissa: Rekommenderar dessa för att bygga upp en slutfinish med efter att man rubbat. Jag använder dessa för att ta bort polerosor/hologram efter att jag rubbat tillsammans med en finare polish. Väldigt bra att köra med dessa trissor innan man lägger på ett vax/lackskydd.

Share this post