Allmänning

Varfor later flakten pa min Mac?

Varför låter fläkten på min Mac?

Detta susande ljud är en normal del av kylningsprocessen. Temperaturen i omgivningen (temperaturen utanför enheten) påverkar också hur fläktarna körs. Om den omgivande temperaturen är hög sätts fläktarna igång tidigare och körs snabbare. Läs mer om driftstemperaturen för bärbara Apple-datorer.

Varför kan jag inte höja eller sänka volymen på Mac?

Om ljudreglaget inte visas i menyraden väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar sedan på Ljud . Markera kryssrutan Visa ljud i menyraden. Du kan använda popupmenyn till att välja om ljudreglaget ska visas i menyraden hela tiden eller bara när det är aktivt.

Var hittar jag Aktivitetskontroll Mac?

Att öppna Aktivitetshanteraren på en mac

  1. Aktivera Spotlights sökfält genom att trycka kommando+mellanslag.
  2. Börja skriva ”Aktivitetskontroll”.
  3. Välj Aktivitetskontroll när det visas. Detta öppnar appen.

Varför låter min dator så mycket?

När en datorfläkt snurrar med högt ljud under en längre tid, kan det vara ett problem med fläkten eller så kan datorn överhettas. Justera energisparinställningarna, rengör fläktöppningarna, uppdatera grafikdrivrutinen och uppdatera BIOS för att minska innertemperaturen.

Varför har jag inget ljud på datorn?

kontrol lera ljud inställningar Kontrollera att ljudet inte är avstängt eller inaktiverat för dina ljudenheter. Högerklicka på högtalarikonen i Aktivitetsfältet och välj Öppna Volymkontrollen. Ljudkontroller för dina enheter visas. Kontrollera att ljudet inte är avstängt för någon av dem.

Varför blir min dator överhettad?

De flesta datorer blir varma efter ett tag och visa kan blir riktigt varma. Detta är normalt: det är helt enkelt en del av sättet på vilket datorn kyler sig själv. Om datorn blir allt för varm kan det vara ett tecken på att den överhettas, vilket potentiellt kan orsaka skador.

Kan en dator bli överhettad?

En överhettad dator kan ibland starta om, stänga av eller uppleva prestandaproblem. Till slut kan för mycket värme orsaka skador på de interna komponenterna. När datorn överhettas kan du uppleva symptom som: Fläktarna inuti datorn låter högre eftersom de snurrar snabbare för att avlägsna överskottsvärme.

Hur ser man vilka program som körs på Mac?

Visa allmän information om alla processer: Klicka på Processor i fönstret Aktivitetskontroll (eller använd Touch Bar). Informationen om antalet öppna processer och trådar visas längst ned i fönstret. Sök efter en process: Ange namnet på en process eller app i sökfältet.

Vad är ctrl alt del på Mac?

Så här tvingar du en app att avsluta Eller välj Tvångsavsluta från Apple-menyn () i det övre vänstra hörnet på skärmen. (Det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en pc.) Välj appen i fönstret Tvångsavsluta och klicka sedan på knappen Tvångsavsluta.

Share this post