Rekommendationer

Vem uppfann krocket?

Vem uppfann krocket?

Det har sitt ursprung i England, där det var känt redan under medeltiden och varifrån det spreds till södra Frankrike och över kontinenten. På 1860- och 1870-talen stod det på höjden av sin popularitet i Storbritannien och spreds därifrån till kolonierna över hela världen.

Hur ställer man upp krocket?

Obs! Du får INTE sätta ner foten på ditt klot och slå i väg motståndarens klot. Klot som inte passerat de tre första bågarna får inte krockas eller slås bort. Spelare får krockera så många klot i följd hen vill, men inte samma klot två gånger utan att först ha passerat en båge med sitt klot.

Hur får man slå i krocket?

Varje gång du passerar en port får du ett extra slag. Du får alltså fortsätta spela vidare så länge du går igenom en port. Passerar du två portar i samma slag så får du två extra slag. Det gäller även kronan i mitten där två bågar står tillsammans.

Vad heter Dubbelbågen i krocket?

Dubbelbågen i mitten kallas ”kronan” (båge 4 och 11) och kan passeras i båda vägarna från mot den planhalva som man är på väg mot. Hela kronan måste passeras i samma slag från den sida av spelplanen som man spelar ifrån.

När kom krocket?

I boken Lotta på Bråkmakargatan fortsatte Astrid Lindgren att skriva om krocket. Boken som kom ut 1962 handlar om Lotta fem år. En dag bestäm- mer hon sig för att flytta hemifrån efter att ha bråkat med sin familj. Turligt nog får hon hjälp av grannen tant Berg, som upplåter sin trädgårdsbod åt henne.

Vad betyder krocket?

Vad betyder krocket Krocket (franska croquet) är ett utomhussällskapsspel, där uppgiften är att med en träklubba driva ett träklot i en viss ordning genom ett visst antal bågar och mot pinnar.

Hur spelar man Fotbollskrocket?

Sparka bollen genom bågarna, runda vändpinnen, tillbaka med bollen genom bågarna igen och skjut sedan på målpinnen. Slå ut övriga deltagare genom att träffa deras bollar, den som först klarar banan och träffat motståndarnas bollar vinner.

Finns i krocket?

Krocket (franska croquet) är ett utomhussällskapsspel, där uppgiften är att med en träklubba driva ett träklot i en viss ordning genom ett visst antal bågar och mot pinnar. Svensk krocket spelas på en gräsplan med måtten 14 × 24 meter. På planen finns 10 bågar varav 2 är placerade tillsammans som ett kryss.

Var köpa Krocketspel?

Utomhusspel Krocket | Clas Ohlson.

Share this post