Ny

Var finns de stora abborrarna?

Var finns de stora abborrarna?

De riktigt fina abborrarna finns i skogens tjärnar och småsjöar. Sommarens mest perfekta abborrfiske sker med fördel i en liten skogstjärn eller sjö. Det är väl känt att vissa riktigt små sjöar eller tjärnar kan bjuda på de stora abborrarna, medan det i andra bara simmar småfisk.

Vad är Balanspirk?

En jagande rovfisk som abborre, regnbåge, röding, öring eller gös har svårt att motstå en läcker balanspirk. Vi har många modeller, både med hårstjärt och plaststjärt. Plaststjärt ger om hårdare gång och den reagerar direkt på dina rörelser med pimelspöet medan hårstjärt ger mjukare gång.

Vilken tid på dygnet ska man fiska abborre?

Framförallt är fisket bra under tidig vår, d.v.s. februari-mars då den blir mer aktiv. Ett tips är att abborren ofta står längst djupbranterna på vintern, så att den kan röra till djupare eller grundare vatten.

Vilken tid på dygnet ska man meta?

Av bekvämlighetsskäl (är både morgon- och kvällstrött) så brukar jag fiska främst på dagtid, brukar vara ute på fiskevattnet vid 8-tiden och packar ihop vid 17-tiden.

Vilket djup ska man meta på?

Dem äter också varandra, såklart! Abborren leker och lägger ägg under våren i långa vita, smala band runt växtlighet och hårdbotten. Detta innebär att på våren, om ens moral tillåter, kan man hitta abborren på botten med stenar och undervattensväxter på ca 1-4m djup.

Vilket lufttryck är bäst för abborre?

Håll till godo. Abborren är den fisk som reagerar mest på fallande lufttryck (L), pga sin slutna simblåsa. Då reglerar den trycket genom att gå djupare och bli mer apatiska, särskilt i grunda vatten där den inte kan gå ner på djupet. Vid stabilt lufttryck kan man prova fiskelyckan på jämna bottnar.

Hur pimpla regnbåge?

Fiskar du med räka är små bitar att föredra. Skär räkan med en tunn vass kniv så får du enkelt fina bitar. Ett annat knep är att sätta en bit mask längst ut på kroken som då ringlar sig lockande i vattnet. Små rörelser och full koncentration förbättrar chanserna att kroka en försiktig fisk som bara nafsar lite.

Vilket djup pimpla abborre?

Är det djupare än 5 meter bör man välja en något tyngre och rakare pirkmodell så att pirken går snabbare ner till botten. Har man fått igång abborrarna gäller det nämligen att fortast möjligt vara nere med pirken igen då nappruschen snabbt kan vara över. Är fisken försiktig väljer man en mindre pirk.

Share this post