Trendig

Vad ar Grundlararprogrammet?

Vad är Grundlärarprogrammet?

På Grundlärarprogrammet, inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3, får du möjlighet att skapa en både bred och djup kompetens om bland annat elevers utveckling och lärande, sociala relationer i skolan, specialpedagogik och bedömning.

Var kan jag läsa till lärare?

Lärarutbildningen i Sverige finns bland annat på följande lärosäten: Linköpings universitet, Umeå universitet, Lunds universitet, Uppsala universitet, Dalarna högskola, Jönköping universitet, Stockholms universitet och Högskolan väst.

Vad tjänar en ämneslärare?

38 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur är det att läsa till grundskollärare?

Innehållet i lärarutbildningens är beroende av vilken skolform och vilka ämnen läraren ska undervisa i. Såväl undervisningsmetoder som undervisningens karaktär är under ständig förändring och utveckling. De verksamhetsförlagda delarna av utbildningen är därför mycket viktiga då den ger en uppfattning om yrket.

Hur kan man bli yrkeslärare?

För dig som är i ålder att söka gymnasieutbildning finns Fordons- och Transportprogrammet, inriktning Transport. På utbildningen kommer du lära dig trafikkunskap, transportsystem och logistik. Du lär dig köra, lasta, lossa och hantera gods, allt för att kunna arbeta som yrkesförare.

Är det svårt att bli yrkeslärare?

För att antas till en yrkeslärarutbildning krävs specialiserade yrkeskunskaper som går att validera och aktuell arbetslivserfarenhet, vilket brukar röra sig om minst tre år. Man ska också läsa totalt 90 poäng didaktik, pedagogik och praktik.

Vad ska man läsa på gymnasiet för att bli lärare?

Om du vill välja ett program där alla kurser som du behöver är obligatoriska och ligger i schemat – då är det Naturvetenskapsprogrammet, Teknik, Samhällsvetenskaps- eller Ekonomi som du bör välja. Du behöver inte kurserna Engelska 7 eller Geografi – för behörighet men det kan vara bra att läsa dem och du kan t. ex.

Share this post