Frågor

Vad ar ett indieband?

Vad är ett indieband?

Indiemusik är benämningen på en musikstil där indiedelen av namnet står för independent. Namnet härstammar från den tid under punkens era, närmare bestämt under 1970-talet, som kännetecknas av att massor av små oberoende skivbolag startades i Storbritannien.

Vad är typiskt för britpop?

British pop, eller Britpop som det också kallas i folkmun är en musikgenre bestående av mestadels gitarr och rock från Storbritannien. Britpop var mycket populärt under mitten av 1990-talet och band vi kopplar samman med denna musikkategori är bland annat The Verve, Pulp, Suede och Oasis.

Vad är typiskt för indie pop?

Indiepop[redigera | redigera wikitext] Benämningen kommer från Storbritannien där mängden små, oberoende independentbolag växte upp som svampar ur jorden under och efter punk- och reggaeåren på 1970-talet. Indiepop skiljer sig från indierock genom att den är mer melodisk, mindre vass och tung, och relativt ångest-fri.

Vad är indie alternativ?

Indierock, eller alternativ rock som det många gånger också kallas för kommer från engelska begreppet ”independent”. Man använder sig utav uttrycket då man talar om musiker med typiska rockattribut som kännetecken men som enbart väljer att ge ut sin musik genom mindre och helt oberoende skivbolag.

Hur uppstod indie rock?

Indie[redigera | redigera wikitext] Benämningen uppstod under 1970-talet och kommer från Storbritannien där mängden små, oberoende skivbolag ökade kraftigt under och efter punkrörelsen. De oberoende skivbolagen inriktade sig på utgivning av pop och rock som inte alltid var så kommersiellt gångbar.

Vad är en indie?

Ordet indie kommer från det engelska ordet independent, en förkortning utav det. Det uppstod någon gång under 1970-talet och har sitt ursprung från just Storbritannien där det på den tiden poppade upp ett flertal oberoende små skivbolag, detta var framförallt under punkeran.

Varifrån hämtade Britpopen sin inspiration?

Istället var det eurodance och amerikansk grunge som dominerade topplistorna. Britpop kan sägas ha varit en reaktion på det rådande musikklimatet. Grupper som Suede och framförallt Blur vände sig mot amerikaniseringen och såg det som sin uppgift att marknadsföra en genuint (!) brittisk popmusik.

Hur kom indie rock till?

Den musik som oftast betraktas som indierock i USA, springer ur de alternativa rock-scener som till stor del influerades av punken, New Wave och hardcore punk-rörelserna under 1970- och 1980-talen och den DIY-etik som präglade rörelserna. Under 1980-talet hade indierock-banden typiskt en skrovlig, distad ljudbild.

Hur låter indierock?

Under 1980-talet hade indierock-banden typiskt en skrovlig, distad ljudbild. Typiska band är Hüsker Dü, Dinosaur Jr (som ofta nämns som influens till shoegazing-scenen), Sonic Youth och Big Black, till skillnad från andra artister med en skramligare och ”snällare” ljudbild som R.E.M.

Vad är indiemusik?

Så är det musiken som produceras oberoende av de stora kommersiella skivbolag eller deras dotterbolag, det handlar om en process som kan inkludera en självständig, gör-det-själv-metod för inspelning och publicering av sin musik.

Vad är en independent film?

Independentfilm, oberoende film eller indiefilm är en filmterm med flera olika betydelser. Det kan syfta på en film som produceras av ett mindre bolag, utan konventionellt filmstöd eller med en specifik typ av marknadsföring.

Share this post