Allmänning

Vad vinner man i UF tavlingar?

Vad vinner man i UF tävlingar?

Det UF-företag som vinner kategorin Årets UF-företag på SM i Ung Företagsamhet får, förutom äran, även åka till Europamästerskapen, JA Company of the Year Competition. Varje tävling har en tävlingsvärd och en jurygrupp som består av personer från näringslivet.

Vilka UF tävlingar finns det?

Tävlingar för elever

  • Regionala tävlingar med endast regional final.
  • Regionala tävlingar med kval till SM.
  • Regionala tävlingar med direktkvalificering till SM.

Hur mycket pengar får man till UF?

Varje person får investera i ert UF-företag för högst 300 kronor totalt. Det gäller även er själva. Varje medlem i UF-företaget måste äga minst en riskkapitalsedel på tio kronor. Ett UF-företag får totalt erbjuda riskkapitalsedlar för maximalt 15 000 kronor.

Vad kan man sälja på UF företag?

Ni får exempelvis inte sälja piratkopior eller göra intrång i andras varumärken. Som UF-företag får man ej heller sälja drog-, tobak-, alkohol-, eller sexrelaterade produkter. Ni får ej heller anordna lotterier eller spel om pengar. Ett UF-företag får inte heller göra egen kosmetika och andra hudvårdsprodukter.

När är UF mässan 2022?

För första gången kommer SM i Ung Företagsamhet arrangeras i Göteborg. Den 23-24 maj kommer hundratals UF-företag visa upp sina produkter och affärsidéer på Svenska Mässan och samtidigt kämpa om SM-guld i 16 olika kategorier.

Hur mycket kostar det att stå på UF mässan?

Vad kostar det att ställa ut på UF-mässan? Det kostar 750 kronor per företag. Då får ni tillgång till en monter på 3×2 meter med monterväggar, mattor och el, samt möjlighet att delta på mässavslutningen. Information om er monter och regler som gäller under mässdagarna hittar ni i Regler för utställare.

Får man tjäna pengar på UF företag?

Deklarera. Vinsten i ert UF-företag är skattepliktigt. Om du behöver betala skatt eller inte avgörs på hur stor summa du tjänat under året. Har du exempelvis tjänat pengar på ett sommar- eller extrajobb, måste du deklarera om du tjänat 20 008 kr eller mer i lön under året 2020.

Hur får man pengar till UF?

För att komma igång med UF-företagets verksamhet krävs ofta inköp av produkter, material m.m. I början har dock UF-företaget inga pengar att investera och måste därför komma på olika sätt att få ihop ett s.k. startkapital. Försäljning av riskkapitalsedlar är ett lämpligt sätt att få in viktigt startkapital.

När är UF mässa?

Med anledning av de förändrade restriktionerna, den ökade smittspridningen, Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ansträngningen på samhället på grund av Covid-pandemin har det tagits ett nationellt beslut att inga UF-mässor kommer att hållas 2022.

När är UF mässan Göteborg?

SM i Ung Företagsamhet, som i flera decennier arrangerats i Stockholm, kommer 2022 att äga rum i Göteborg den 23-24 maj. Det är första gången någonsin som västkusten står värd för SM i Ung Företagsamhet.

Vad räknas som Säljtillfälle?

Företagets säljtillfällen Detta innebär alltså att man ska ha haft sina varor/tjänster till försäljning vid två olika tillfällen, kanske på en mässa eller en julmarknad för att nämna några. Efter dessa två tillfällen får man självklart ha fler säljtillfällen, och hur många man vill dessutom!

Share this post