Allmänning

Kan man cykla utan en eker?

Kan man cykla utan en eker?

Ny medlem. Köra utan en eker? Du behöver ett särskilt verktyg för att få bort låsringen samt en kedjepiska som du lägger runt kassetten för att hålla emot. Kedjepiska kan man säkert ersätta med en handske men det är svårt att ersätta den lilla prylen som behövs för att få loss låsringen.

Vad kostar det att rikta ett cykelhjul?

Personlig service Certifierade mekaniker Korta väntetider Reservdelar från kända varumärken

SERVICEPAKET
HJUL & NAV
Hjulriktning Pris/hjul 400 kr
Hjulriktning + ekerbyte Pris/hjul, ekrar tillkommer 500 kr
Hjulbygge Material tillkommer 900 kr

Hur byter man eker?

Så byter du ekrar på din cykel

  1. Demontera hjulet. Det första du måste göra är att lossa hjulet från ramen.
  2. Ta bort den gamla ekern. Nästa steg är att ta bort den gamla ekern från fälgen.
  3. Sätt dit en ny nippel.
  4. Montera den nya ekern.
  5. Justera ekerspänningen.

Kan man byter ekrar på cykel?

Om en eker är skadad blir hjulet vingligt och det är bäst att byta ut den innan den går sönder. Vill du laga ekern själv finns det många informativa instruktionsvideor här som du kan titta på – alltifrån hur du spänner och justerar ekrar till att byta ut trasiga.

Varför lossnar ekrar?

Ekrarna skall vara så hårt spända att de alltid är töjda, även om fälgen komprimeras några mm vid t. ex en landning. Kanske är ekrarna för lösa redan när du lämnar hemmet? Du kan dra den så hårt att du knappt orkar vrida runt ekernyckeln mer och sen kan du fortsätta lite till.

Var kan man köpa ekrar?

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av ekrar och ekernipplar från välkända varumärken som DT Swiss, Shimano, Sapim och Bontrager. Hos oss kan du köpa enstaka ekrar och flerpack. Om du är osäker på vilka ekrar som passar ditt hjul så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst.

Hur mycket kostar cykelservice?

Service

Service SÄKERHETSGENOMGÅNG 300 kr
Service BAS standard cykel 500 kr
Service PLUS standard cykel 650kr
Service BAS MTB /RACER 650kr
Service PLUS MTB /RACER 950 kr

Vad ingår i en cykelservice?

Ingår: Kontroll och justering av växlar/bromsar. Kontroll och justering av vevlager, styrlager samt nav. Kontroll av belysning, reflexer och ringklocka. Riktning av hjul, efterdragning av alla skruvar samt kontroll av däck/lufttryck och uppsmörjning.

Hur mäter man Ekerlängd?

En krökt eker mäts från den gängade änden till innerböjen och en rak eker mäts från den gängade änden till underkant på dess huvud. Det är alltså ekerns arbetande längd som räknas.

Hur mäter man längden på en eker?

Vilken längd på ekrar?

Lagom längd är att ekern precis når in i fälgens hål. Ekerlängden är alltid samma på en och samma sida av ett hjul, men längden kan ofta skilja sig åt från vänster till höger sida beroende på bromstrummor och liknande som det olika diametrar på ekerflänsarna (stor diameter = kortare ekrar och omvänt).

Share this post