Populära

Vad ar en Svavarram?

Vad är en Svävarram?

Hemligheten är att ramen fortsätter runt tavlan och att tavlan fästs på ramen från baksidan med små skruvar. Det som skapar effekten av att tavlan svävar inuti ramen är att det dels är 5–7 mm mellan ram och tavla, dels att den inre delen av ramen har målats svart.

Hur rama in affisch?

Allt du behöver göra är att köpa en ram i nästa storlek (eller två) upp och sedan klippa en passepartout för att passa i ramen, med ett fönster som visar upp motivet. Passepartout skapar ett visuellt mellanrum som gör att konstverk och bilder kan andas.

Hur gör man en tavelram?

Ibland kan det vara så svårt att hitta en passande ram att bilder man vill ha på väggen helt enkelt inte blir upphängda….Det enda du behöver är:

  1. Geringslåda.
  2. Träsåg.
  3. Trälim.
  4. Sandpapper.
  5. Träklämmor.
  6. En kraftfull häftapparat.
  7. Träbitar av passande längd och bredd för en ram.
  8. Eventuell bets eller trälack.

Hur man ramar in en tavla?

5 tips när du ska rama in tavlor

  1. Utgå från vad det är du vill framhäva i bilden när du väljer ram.
  2. Tänk ju större bild, desto större ram.
  3. En passepartout ska gärna vara bredare än ramen.
  4. Om du ramar in en tunn affisch, torrlimma den gärna på en skiva innan du ramar in.
  5. Släpp loss kreativiteten och ha ett öppet sinne!

Hur rama in med passepartout?

Passa passpartout En Passpartout skapar utrymme för motivet att andas, det är därför viktigt att du valt en passpartout som främjar just ditt motiv. Vänd försiktigt din passpartout och sätt ditt tryck med motiv mot baksidan, vänd försiktigt nu din montering för att se hur trycket passar.

Hur mäter man fotoram?

Du mäter alltid det du vill rama in. Har du en bild med vit kant ( hela pappersmåttet är bild + vit kant) och ej vill rama in den vita kanten mäter du enbart bilden och klipper bort din vita kant. Vill du istället rama in hela pappersmåttet då mäter du hela ditt pappersmått.

Hur stor ram till A4?

A4 bild, 210×297 mm, passar i en 30 x 40 cm ram.

Vilken storlek på ram till A3?

På lite större ramar brukar måtten istället vara anpassade efter innermåttet på en medföljande passepartout. Ett exempel på detta är IKEA’s 40×50 cm ram. Där har den medföljande passepartouten ett innermått på 29×39 cm. Detta passar fint till en A3 bild som har måttet 29,7 x 42 cm.

Hur ramar man in akvarell?

Akvareller och pasteller bör alltid inramas med passepartout, för att bilden inte ska skadas. Störst utbud av färdiga ramar har IKEA, något mindre på Clas Ohlson, Åhléns och Rusta. Vissa av dessa ramar säljs med syrafria passepartouter.

Share this post