Ny

Ar det bra att anvanda balsam?

Är det bra att använda balsam?

Ledsen att behöva breaka det här för dig, men: Schampot rengör ditt hår, men om du vill skydda håret och tillföra lyster behöver du balsam. Däremot behöver du inte balsamera hela håret. Eftersom dina hårtoppar är äldre och mer skadade är det framför allt dessa som behöver balsam – inte din hårbotten.

Borde man använda balsam?

Balsam används som sista steg i hårtvätten för att sluta hårstråets fjällskikt och göra håret mjukt och återfuktat. Helst ska balsamet appliceras när håret är väl urkramat för att fästa bättre och sedan sköljas ur.

Varför får man tovor i håret?

Håret känns trassligt och tovigt Så fixar du det: Här kan man misstänka att stylingrutinen är en bov. Tänk på att alltid använda värmeskydd när du använder fön, plattång eller locktång för att skona håret från värmen, och att inte låta värmeverktyget gå över 185° C.

Vad händer om man inte använder balsam?

– Att torka ut genom att inte använda balsam är det värsta man kan göra med sitt hår. När ditt hår blir torrt blir det mer statiskt, svårare att styla och ser även tunnare ut än det i själva verket är.

Varför ska man använda balsam?

Om det kliar och lossnar hudflagor från hårbotten är du torr. Huden i hårbotten behöver fukt, precis som resten av kroppen. Det enklaste sättet att bota en kliande hårbotten är att massera in balsam i den varje gång du tvättar håret.

Måste man skölja ur balsam?

När du känner att balsamet är jämnt utspritt kan du ha i lite vatten i håret. Inte så mycket så att balsamet sköljs bort utan bara lite grann. Detta gör att balsamet blandas med vattnet och bildar lite skum och ”växer”.

Hur länge kan man ha balsam i håret?

Hårbalsam har en rikare textur än en conditioner och den kan även tillföra hårbotten näring. Men balsam ska inte användas oftare än två gånger i veckan för att inte belasta håret. Vanligen ska du låta den verka omkring 5 minuter.

Share this post