Frågor

Vad kan man prata om i en podcast?

Vad kan man prata om i en podcast?

Har du stora kunskaper inom ditt yrke eller något annat specifikt ska du kanske podda om det. Ett intresse eller en hobby kan också vara ett tema för en podd. Du bör välja något som du kan tänka dig att göra ett avsnitt om varje vecka. Alternativt ett där du utan svårighet kan hitta gäster att intervjua.

Hur kan man tjäna pengar på en podcast?

Sponsorer och reklam Reklam och sponsring är förmodligen de första sakerna du tänker på när du letar efter sätt att tjäna pengar på podcasting. Det finns flera olika podcastannonsnätverk som kan ansluta dig till annonsörer. De gör allt arbete med att hitta annonsörer, förhandla priser, få manuset och mer.

Hur inleder man en podd?

Steg-för-steg: Så här gör du!

  1. Förbered avsnittet. ”Ha en idé om vilket ämne du ska prata om, och skapa en röd tråd utifrån det! Skriv helst inte ett manus som du läser rakt upp och ner – det blir alldeles för stolpigt.”
  2. Spela in. ”Börja med enkel teknisk utrustning!
  3. Distribuera.

Hur lägger man ut podcast på Spotify?

Med Spotifys nya tjänst Spotify for podcasters kan du enkelt lägga till din podcast. Du fyller bara i din podcasts rss-flöde, sedan läses det automatiskt in till Spotify och syns i biblioteket, sökbart för alla Spotify-användare. För att lägga till din podcast behöver du ett konto hos Spotify.

Vad tjänar man på att Podda?

Förra året drog de in nära 200.000 kronor per avsnitt, motsvarande ungefär 10 miljoner kronor för helåret. Under 2016 har intäkterna ökat ytterligare enligt sajten, då omsättningen väntas landa på mellan 12 och 15 miljoner kronor. Vilket alltså innebär en miljon eller mer per månad.

Hur lyckas man med en podd?

5 smarta tips om hur du lyckas med din podcast

  1. Innan du startar en podd, är det några saker som du behöver tänka igenom för att lyckas.
  2. Nischat material.
  3. Tänk på innehållet!
  4. Tekniken ska vara bra.
  5. Känslan hos lyssnaren – tonalitet, ljudläggning och form.
  6. Lust!
  7. Lycka till med poddandet!
  8. Sitter du på en bra podcastidé?

Hur finansieras Poddar?

Det finns en uppsjö av appar för podcast till android och iphone. En del är helt gratis och andra kostar pengar. Ibland har tjänsterna reklam i sig och andra är reklamfria.

Kan man ladda ner poddar?

Podcastappar till iPhone och Android Följ dina favoritpoddar. Se topplistor inom flera olika kategorier. När du börjar prenumerera på en podd så laddas automatiskt nya avsnitt ner till din mobil vilket innebär att du kan lyssna även när du inte har täckning.

Kan inte lyssna på podcast på Spotify?

Logga ut och logga in igen. Se till att appen är uppdaterad. Stäng alla andra appar du inte använder. Installera om appen.

Share this post