Blogga

Vad ska man smorja vajer med?

Vad ska man smörja vajer med?

Varjrarna smörjer man enklast med olja och då kan man montera en smörjnippel som på bilden. Annars kan man lossa vajern uppe vid styret och göra en liten tratt av bred tejp i änden. Sedan droppar man lite olja i tratten och håller vajern vertikalt en stund så att oljan får chansen att rinna igenom hela vajern.

Vilket fett till pedaler?

Syntetiskt smörjfett med mycket låg friktionskoefficient och exceptionell värmestabilitet, avsett för styrlager, hjulnav, vevlager, lager och pedaler.

Hur smörja Växelvajer?

Använd ett torrt vaxbaserat smörjmedel (exempelvis Finish Line Krytech) för att smörja vajrarna. Låt smörjmedlet rinna längs vajern in i höljet. Torka av vajern noga, överflödigt vax kommer bara att dra åt sig smuts. När hölje och vajer är smorda ska höljet löpa lätt längs med vajern.

Hur använder man en Vajersmörjare?

Det finns särskilda vajersmörjare (bilden ovan) som man klämmer runt vajeränden där man sedan kan pumpa in olja. Om plats finnes kan man låta själva vajern sitta kvar i handtaget. Har man tålamod så kan man droppa lite olja i änden på vajern uppe vid styret som då sugs in av kapillärkraften.

Vad innehåller smörjfett?

Ett smörjfett är egentligen inget annat än en smörjolja som förtjockats med ett förtjockningsmedel för att oljan skall stanna kvar på plats. Förutom olja och förtjockningsmedel innehåller smörjfett även olika typer av additiv avsedda att förbättra olika egenskaper som t.

Varför Kopparpasta?

Men vill man vara på den säkra sidan så tar man aluminiumpasta till aluminium- och zinkdetaljer (zink och aluminium ligger nära varandra på ädelskalan), och kopparpasta på detaljer av järn och stål – som till exempel hjulbultar (stålfälgar) och avgasmuttrar.

Vilket fett till cykel?

Teflonfett för cykelbruk duger bra. Navrengöringar bör du göra lite då och då så alltför exotiska prylarr är bara onödigt.. Det som ställer till mest bekymmer i fotbromase nav är den ansamling av gammalt fett, damm och skit som blidar ett klister inuti med tiden..

Share this post