Populära

Vad lar man sig i restaurang?

Vad lär man sig i restaurang?

På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig hantverket med mat och bakverk. Du får också lära dig hur man producerar och hanterar livsmedel. Du lär dig både traditionella och moderna hantverksmässiga metoder inom professionell matlagning, bakning och servering.

Vilka ämnen har man i restaurang och livsmedelsprogrammet?

Oavsett om man till exempel bakar, arbetar i delikatessbutik eller på restaurang bidrar man till helheten. Utbildningen ska även ge kunskaper i arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering.

Vilka ämnen läser man på hotell och restaurang?

Du lär dig om livsmedelsproduktion, matlagning och servering samt om måltiden som helhet. Du lär dig om hur olika verksamhetsområden inom exempelvis restaurangbranschen kan samverka för att skapa en helhetsupplevelse. Du lär dig även om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien och näringslära.

Vilka olika inriktningar kan man jobba med inom livsmedelsbranschen?

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill ha ett yrke i framtiden där måltiden är i centrum. Det är ett bra val för dig som vill jobba inom bageri, restaurang eller butik. Det är ett yrkesprogram, vilket leder till jobb direkt efter gymnasiet.

Vad gör man i en restaurang?

Vanliga arbetsuppgifter för ett restaurangbiträde kan till exempel vara att portionera upp mat, att ta emot betalning i kassa, servera gäster och att plocka bort disk från borden. I arbetsuppgifterna ingår också att diska och städa. Det kan ingå att plocka in varor som levereras.

Vad är bästa sättet om man vill bli kock?

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Motsvarande utbildning kan finnas på Komvux. Vidareutbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Vilka gymnasium har Restaurang- och livsmedelsprogrammet?

På Vackstanäsgymnasiet kan du läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktningen Bageri & konditori. Det här är en lärlingsutbildning vilket innebär…

Hur mycket merit behöver man för restaurang och livsmedel?

Antagningspoängen ligger alltifrån 95 poäng till 190 poäng. Det är bäst om du riktar in dig på en skola som har programmet och som du vill gå på. Gå in här och kolla vilka skolor som har Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Vilka ämnen läser man på ekonomi?

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik.

Hur många merit behöver man för att komma in på resturang?

Vad gör man som köksbiträde?

Att arbeta som köksbiträde handlar om att biträda kocken med enklare matlagning som till exempel kokning av pasta och potatis eller att göra sallad. Foto: Scandinav. Kommunal organiserar köksbiträden som arbetar i kommunal verksamhet, eller hos företag som upphandlas av kommunen.

Vilken utbildning behövs för att bli kock?

Då det främst krävs en gymnasieutbildning för att bli kock, gäller behörighet för gymnasiet. För YH-utbildningar till kock gäller grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.

Share this post