Populära

Vilket sprak upptacker Harry att han beharskar i Harry Potter och hemligheternas kammare?

Vilket språk upptäcker Harry att han behärskar i Harry Potter och hemligheternas kammare?

Harry Potter och Hemligheternas kammare
Författare J.K. Rowling
Originalspråk Engelska
Översättare Lena Fries-Gedin
Land England

Var det på Hogwarts?

Vid 11 års ålder blir elever med magiska egenskaper intagna. Hogwarts skola för häxkonster och trolldom är en litterär plats som förekommer i J.K. Rowlings böcker om Harry Potter. Hogwarts är en internatskola för minderåriga trollkarlar och häxor, det vill säga för barn med magiska förmågor.

Vilka egenskaper har Gryffindor?

De är äventyrliga och gillar spänning och att upptäcka nya saker. De flesta i Gryffindor är extroverta och får energi och mår bra av att vara runt folk, samt att jobba ihop de som står de nära.

Vilken elevhem tillhör jag?

Borde du hänga på Gryffindor tillsammans med Harry och hans vänner eller passar du bättre på ett annat elevhem? Gör vårt test med 10 frågor och ta reda på var du borde bo. Plocka fram papper och penna och se vilken bokstav du väljer flest gånger.

Hur långt är jullovet på Hogwarts?

Hur långt är jullovet på Hogwarts? 1. 2 veckor X.

Finns Hogwarts i verkligheten?

Hogwarts och Hogsmeade ligger inom Universal Studios Florida. Medan Diagon Alley och dess butiker och åkattraktioner ligger i Universal’s Islands of Adventure.

Finns Hogwarts på riktigt?

Känns det här slottet bekant? Det var nämligen här Harry och alla hans klasskamrater lärde sig flyga av Madam Hooch. Inte nog med det, det här är också platsen där Harry och Ron kraschade med den flygande bilen i “Hemligheternas kammare”. Slottet ligger i Northumberlnd i Nord östra England.

Är jag en Gryffindor?

Flest A – Gryffindor Här får du sällskap av både Hermione, Ron och Harry Potter – alla de tillhör Gryffindor. Du som tillhör det här elevhemmet är ofta stolt, impulsiv och envis. Du gillar äventyr och att upptäcka nya saker och får energi av att umgås med andra.

Share this post