Allmänning

Hur forebygger man arrbildning?

Hur förebygger man ärrbildning?

Huden bör alltid skyddas med kläder som inte släpper igenom solljus eller kompressionsprodukter och/eller sunblock. Att använda kompressionsprodukter varje dag har en positiv effekt på ärrkvaliteten och kan främja läkningen och minska risken att ärren ökar i omfattning.

Kan man ta bort ärr i ansiktet?

Beroende på vilken typ av ärr och hur grova de är kan man behandla med injektioner eller laser. I vissa fall kombinerar man de olika behandlingstyperna för bästa effekt. Med fractional laser (Starlux 1540) erbjuder vi en unik, skonsam och effektiv metod för korrigering av acneärr, framför allt i ansiktet.

Varför får jag ärr lätt?

Om du har fått ett djupt sår eller en skada kan det sluta med huden bildar ett ärr. Ärr är en naturlig del av hudens läkningsprocess och bildas när dermis – det djupa och tjocka lagret av huden – är skadad. Ju värre skada, desto värre ärr. Det finns hjälpmedel för att både förebygga och behandla ärr.

Kan man få pengar för ärr?

För att få ersättning för ärr krävs att du besökte ett sjukhus eller en vårdcentral då olyckan inträffade. Försäkringsbolaget tittar på ärrvävnaden 1-2 år efter olyckan och bedömer hur pass vanprydande ärret är samt var ärret sitter. Därefter avgör de hur mycket pengar för ärret du har rätt till.

Hur länge ska man ha Kirurgtejp?

Tejpen avlastar spänningen i dina ärr och skyddar mot solen. Tejpning kan man fortsätta med upp till 6 månader efter operationen. Syftet är att minska ärrbildningen och därmed förbättra kosmetiken. Undvik att sola på ärret under första året.

Vad kostar det att Lasra bort ärr?

Ett ärr uppkommer i huden då hudens undre hudlager skadas. Desto djupare skadan är ju svårare är det för huden att läka….Följ oss gärna på Instagram för 👉🏼 inspiration, resultat & mer om oss.

Operationstid 30-60 minuter
Konsultation kostnadsfri
Pris från 4 000 kr

Share this post