Ny

Nar ar det ok att ta nagons tvattid?

När är det ok att ta någons tvättid?

Enligt Hyresgästföreningens förbundsjurist Johan Mirtorp är det en myt att man har rätt att ta över en tvättid om den inte har tagits i besittning inom en timme. – Det får man inte utan att fråga. Och om man upptäcker att grannen tagit ens egen tid får man heller inte kasta ut tvätten.

Vad gäller för regler i tvättstuga?

Boverket anger att tvättstuga bör ha tätskikt på golv som dras upp på vägg. Rådet ska följas om man inte kan göra på ett annat sätt som är minst lika bra. Normalt dras tätskiktet upp cirka 100 mm. Det allmänna rådet säger att tvättmaskin bör placeras i utrymme med golvbrunn.

Hur många lägenheter per tvättstuga?

Normalt bör varje lägenhet teoretiskt kunna ha en tvättid i veckan, vilket innebär att det bör finnas en tvättstuga på 35 lägenheter. Om en tvättstuga har färre tider än så kan det vara bra att installera en extramaskin där det går att tvätta utan att maskinen bokas.

Måste Brf ha tvättstuga?

Tvättstuga bostadsrättsförening Varje bostadsrättsförening behöver en tvättstuga. I ett flerfamiljshus där många av de boende inte har möjlighet att tvätta i den egna lägenheten ställs vissa krav på den utrustning som finns i tvättstugan.

Får man ta ut någons tvätt?

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Du har ingen ovillkorlig rättighet att plocka ut en grannes tvätt ur eran gemensamma tvättmaskin. Inte heller har din granne någon rättighet att tala kränkande till dig.

Vad gör man om någon tagit ens tvättid?

NÅGON HAR TAGIT MIN TVÄTTID!

  1. Håll dig lugn.
  2. Försök ta reda på vad som har hänt.
  3. Anmäl till värden om det upprepas.

Hur många hyresgäster per tvättmaskin?

Det finns inget lagkrav om antalet tvättmaskiner per fastighet. Normalt i branschen är att det finns minst två tvättmaskiner i en fastighet, plus torktumlare och eventuellt torkskåp. Om det är fler än 20-30 hushåll behövs fler maskiner. Vanligen ska man kunna tvätta en gång i veckan, i tretimmarspass.

Hur ofta får man tvätta i tvättstugan?

– Det finns inga krav på hur ofta man ska kunna tvätta. Tvättstugan bör vara utrustad med två tvättmaskiner för flerhushåll plus en torktumlare och ett torkskåp, alternativt två torktumlare. Viktigast är att det finns tvättmöjligheter på attraktiva tider.

Får man ha tvättmaskin i bostadsrätt?

Vattenfelsbrytare – En billig försäkring Det korta svaret är att det är okej att installera en tvättmaskin i ett skåp, som exempelvis står i köket, i anslutning till ett badrum eller annan placering där du har tillgång till vatten och avlopp.

Måste man vara med på städdag?

Bjud alltså gärna in medlemmarna att delta på städdagen men tänk på att deltagandet måste vara frivilligt. En bostadsrättsförening kan däremot ta ut en avgift av sina medlemmar för användning av till exempel bastu, solarium, gym och parkeringsplatser.

Share this post